Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 13 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Honger? Bestel een eetbare robot

Mocht het tot een oorlog komen met de robots, dan zullen we niet verhongeren. Onze vijanden bestaan namelijk niet alleen uit staal tegenwoordig worden ze ook in eetbare vorm gemaakt. De eerste werkende exemplaren – hoe klein dan ook – werden deze week op YouTube geshowd.

De robots zijn gemaakt van een soort gelatine, glycerol en water. Hierdoor is de robot niet alleen om op te eten, maar ook nog eens biologisch afbreekbaar. Hierdoor kunnen de robot op gevaarlijke missie in bijvoorbeeld de jungle worden gestuurd. Overleeft de robot het niet, dan zorgt deze in ieder geval niet voor milieuvervuiling. Ook zou het een goede manier kunnen zijn om medicijnen in te brengen bij wilde dieren, die je dan enkel op de prooi robot hoeft te laten jagen. Een andere optie is dat het eten zich in de toekomst zelf gaat bezorgen.

Daarnaast zouden de robots door elkaar op te eten uit de gelatine energie kunnen halen. Door dit stukje kannibalisme kunnen ze zelf hun batterijduur verlengen totdat er nog maar een robot over is.

Grote dromen

Onderzoekers bij EPFL’s Laboratory of Intelligent Systems benadrukken wel dat het om toepassingen gaat die nog wel een paar in de toekomst liggen, maar dromen vooralsnog groot. Hoe dan ook, wij bestellen alvast een chocorobot met aardbeibatterij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.