Anke Horstman
Anke Horstman Lifestyle 5 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Verander jouw smartphone in een Star Wars lightsaber

Star Wars fan of niet, dit moet je eens geprobeerd hebben! Lenovo brengt realiteit en de virtuele wereld nog dichter bij elkaar dankzij ‘Jedi Challenges’. Verbeter je eigen Jedi-talenten dankzij Augmented Reality, een aantal beacons en een controller. Het is nog toffer dan je denkt!

Lenovo ft. Disney

Lenovo en Disney hebben de handen ineen geslagen om jou Star Wars te laten ervaren op een next level manier. Zelf zegt Lenovo daar over: "Met Star Wars: Jedi Challenges, brengen Lenovo en Disney Star Wars naar fans op een manier waarover ze voorheen alleen maar konden dromen. Augmented Reality was altijd een belangrijk onderdeel van Star Wars en het is dan ook spannend om deze belangrijke momenten tot leven te brengen door Lenovo’s technologie samen te brengen met Disney’s storytelling."

Allemaal leuk en aardig natuurlijk… Maar misschien wel wat abstract omschreven. Het is daarom een must om onderstaand filmpje even te kijken. Echt, doe het even. Beter dan dat, valt het eigenlijk niet uit te leggen.

https://www.youtube.com/watch?v=BdLPeGNIwQ0

Gaaf toch? Dit gaat wel wat verder dan gamen met een console vanaf je bank!

Een nieuw karakter

Lenovo en Disney hebben meerdere niveaus aan levensechte gameplay ontwikkeld. Om de speler tijdens deze reis te begeleiden, introduceert Jedi Challenges een nieuw Star Wars personages: de Archivist. De Archivist geeft spelers instructies in de mogelijkheden van de Force en met behulp van de kennis van de Jedi. Gebruikers kunnen hun lightsaber-vaardigheden perfectioneren door de strijd aan te gaan met de dark side, legers in gevechtsmissies aan te sturen om de Empire te verslaan en hun tegenstanders in Holochess te slim af te zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=WPWnQGqkk3c

Het Jedi Challenges pakket omvat een Lenovo Mirage AR-headset, lightsaber controller, tracking beacon en uren aan Star Wars-gameplay. Zet jouw iPhone of Android toestel in de AR-bril, zet de juiste apps aan, en gaan met die banaan! – of lightsaber, wat jij wilt.

Beschikbaarheid en prijzen

Star Wars: Jedi Challenges is te koop vanaf november te koop voor een prijs van 299 euro. Het is onderdeel van Force Friday II; de wereldwijde lancering van nieuwe Star Wars-producten. Jedi Challenges is dit najaar beschikbaar en is nu beschikbaar voor pre-order op de website van Lenovo en bij lokale retailers.

Over techgirl Anke

Anke Horstman

Techgirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. Techgirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl

Volgende week dinsdag staat Anke weer voor je klaar in de Metro-app met de leukste TechOnderweg-tips!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.