Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 27 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

‘Doan deal’ bij PSV: Japanner kost 7,5 miljoen euro

PSV heeft een akkoord bereikt met FC Groningen over de transfer van Ritsu Doan. Als de Japanner deze week de medische keuring doorstaat, is het pas echt een ‘done deal’.

Doan kwam twee jaar geleden op huurbasis naar Groningen. De aanvallende middenvelder maakte in zijn eerste seizoen in de eredivisie zoveel indruk, onder meer door negen doelpunten te maken, dat de noorderlingen hem voor zo’n twee miljoen euro overnamen van Gamba Osaka. PSV betaalt naar verluidt zo’n 7,5 miljoen euro voor de 21-jarige international.

Doan was ook vorig seizoen blikvanger in het elftal van trainer Danny Buijs. Hij debuteerde ook in het nationale elftal van Japan, waarvoor hij ook uitkwam tijdens de Aziatische kampioenschappen.

Vertrek Lozano

FC Groningen weigerde aanvankelijk mee te werken aan een transfer van Doan naar PSV en eiste de hoofdprijs. De Japanner, wiens contract tot de zomer van 2021 liep, liet zelf echter duidelijk blijken naar Eindhoven te willen. Hij krijgt nu toch zijn zin. PSV haalde vorige week zo’n 40 miljoen euro binnen met de verkoop van Hirving Lozano aan Napoli.

„We wilden graag nog een veelzijdige aanvaller aan onze selectie toevoegen", zegt technisch manager John de Jong van PSV, dat zich deze zomer ook al versterkte met doelman Robbin Ruiter, de verdedigers Timo Baumgartl, Olivier Boscagli, Daniel Schwaab en Toni Lato, middenvelder Ibrahim Afellay en de aanvallers Bruma en Kostas Mitroglou. „Doan past perfect in ons profiel en daarom ben ik er erg tevreden mee dat we er met FC Groningen uit zijn gekomen."

Grote transfer

Mark-Jan Fledderus, technisch directeur van Groningen, is ook blij met de afloop van de lange onderhandelingen. „Zonder op de details te kunnen ingaan, mogen we stellen dat we tevreden kunnen zijn over het uiteindelijk bereikte resultaat. De overgang van Doan naar PSV behoort tot de grootste transfers uit de clubgeschiedenis van FC Groningen. Daar mogen we trots op zijn."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.