Redactie Metro
Redactie Metro Sport 3 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Darter Michael van Gerwen gehuldigd in Vlijmen

Darter Michael van Gerwen is donderdagavond in zijn woonplaats Vlijmen gehuldigd vanwege zijn derde wereldtitel. De wereldkampioen werd vanaf 19.00 uur toegejuicht op het volle Plein in het centrum van de Brabantse plaats.  De darter heeft de finale van het WK darts in Londen gewonnen van Engelsman Michael Smith.

Cheque goede doel

Burgemeester Willemijn van Hees, die zelf de finale in Engeland had bijgewoond, overhandigde een cheque van 1800 euro voor Make-A-Wish. Van Gerwen is betrokken bij dit goede doel. Het bedrag verwijst naar 180, de hoogste score die je kunt gooien in één beurt bij darts.

Foto: ANP

Minister heeft veel darten gekeken

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur, VVD) was namens het kabinet afgereisd naar Vlijmen. De minister liet vallen dat ze zelf een groot fan is van darten en dat ze veel wedstrijden had bekeken tijdens het kerstreces.

Foto: ANP

Ook de Brabantse gedeputeerde Henri Swinkels (Sport, SP) huldigde de sporter.Van Gerwen werd dinsdagavond voor de derde keer wereldkampioen darten. In de finale van het WK in Londen versloeg hij de Engelsman Michael Smith met 7-3.In 2014 en 2017 pakte de Brabander de wereldtitel ook al.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.