Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 15 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

‘Monica’ uit Friends test welk personage ze écht is

Stiekem hebben we allemaal de quiz ‘Welk Friends-personage ben jij’ wel eens gedaan. En natuurlijk deed je ‘m opnieuw toen bleek dat je Ross Geller was. Maar naast gewone stervelingen doen ook Friends-acteurs de quiz.

Er is nu een nieuwe ‘test’ om te checken op welk Friends-personage je lijkt. Op Instagram is een nieuwe filter die laat zien wie jij bent. Ook Courtney Cox besloot zich te wagen aan de befaamde filter.

Courtney vs. Monica

Cox dook in 1994 in de rol van Monica Geller, een rol die ze tien jaar lang vertolkte. Monica staat bekend om haar schoonmaakmanie, extreme neuroses en daarnaast natuurlijk ook haar heerlijke kookkunsten. Maar lijkt Courtney een beetje op het personage dat ze speelde?

Instagram vindt van niet. Als eerste gelijkenis komt Rachel – gespeeld door Jennifer Aniston – tevoorschijn. Ze probeert het nog een keer, waarop ze haar tv-broer Ross Geller (David Schwimmer) krijgt. Joey (Matt LeBlanc) volgt en ook Phoebe (Lisa Kudrow) is één van de resultaten. Ook Chandler (Matthew Perry) komt voorbij en als laatste vindt de filter tóch dat ze op Monica Geller lijkt.

Ugly Naked Guy

Cox grapt in het bijschrift van het filmpje op Instagram dat ze hierdoor een identiteitscrisis heeft. „Ik wist zeker dat ik Ugly Naked Guy zou zijn!" Ugly Naked Guy is een karakter uit de serie die nooit in beeld komt. De zes hoofdrolspelers zien hem regelmatig vanuit het raam in Monica’s appartement. De beste man is niet moeders mooiste en wandelt thuis altijd naakt rond.

Selfies op Instagram

Courtney deelt niet alleen de filters op Instagram, af en toe deelt ze ook kiekjes met haar medespelers in de serie. Zo was ze in oktober samen met Matt en Jennifer, wat ze ‘een zeldzame avond’ noemt.

Fans werden ook door Jennifer getrakteerd op een halve reüniefoto. Monica, Rachel en Phoebe poseerden samen voor een selfie.

Ook Courtney en Lisa zien elkaar wel regelmatig met z’n twee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.