Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 23 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

Herman de Schermman wordt sportman: yess! en boehh!

Het ene bekende gezicht is bij NOS Sport verdwenen (Jack van Gelder), het andere komt er voor terug. Nieuwspresentator Herman van der Zandt (41) neemt Van Gelders plek vanaf dit najaar bij de sporttak in. Veel tv-kijkers juichen, een enkeling baalt als een stekker (of maakt het niets uit).

Swipen

De populaire Van der Zandt staat bekend om zijn handige ‘geswipe’ tijdens verkiezingsuitslagen en dat leverde hem de naam Herman de Schermman op. Onlangs was hij al bij een sportitem te zien, toen hij het voorstellen van de Tour de Francedeelnemers in Utrecht presenteerde.

Lees ook: Kruipdoor-sluipdoorweg voor Herman van der Zandt.

Van der Zandt is straks niet alleen te zien bij sportuitzendingen op de buis. Hij wordt ook ingezet bij NOS Langs de Lijn (radio) en blijft beschikbaar voor NOS Evenementen, zoals het jaaroverzicht Uit het Leven. Hoofdredacteur van NOS Sport Maarten Nooter, noemt Herman de Schermman een sportkenner en een allrounder. Zelf noemt Van der Zandt zijn overstap ‘een transfer binnen dezelfde vertrouwde club’. ,,Toch is het ook een nieuw avontuur. De oplettende kijker heeft mijn voorliefde voor sport al eens gesignaleerd. Daarmee kan ik nu veel meer uit de voeten."

Voor en tegen

Metro belde twee twitteraars die hun mening over de tv-transfer direct kenbaar maakten.

Siets Roskam (20) uit Gouda, DJ bij Radio Gouda FM, is blij:

,,Ik vind Herman van der Zandt een hele goede presentator en fijn om te horen als hij het nieuws bespreekt. Hoe hij sportitems tijdens de Tour de France maakte laat zien dat hij een groot sportliefhebber is. Ik hoopte al dat hij bij de NOS een Mart Smeetsrol zou mogen vervullen. Die kans is nu vergroot. Bij het vertrek van Jack van Gelder dacht ik niet gelijk aan Van der Zandt voor die vacature. De vervanger voor Herman? Poeh. Ik heb het idee dat ik Biem Buijs van NOS op 3 al vaker zie langskomen. Wie weet gaat hij straks ook Journaaluitzendingen doen."

Andere positieve reacties:

Neeeeeeeh!

Jurgen Timmermans (26) uit Tilburg, student Nederlandse Taal en Cultuur, vindt het ‘spijtig’:

,,Ik vind zijn vertrek vooral jammer door de manier waarop hij de verkiezingsuitslagen bracht (Van der Zandt was daar wel al mee gestopt, red.). Dat deed hij op een humoristische manier. Ik vind Herman van der Zandt vooral goed als het op improviseren aan komt. Dan wordt hij spontaan en droogkomisch. Dat hij dat meeneemt naar sportuitzendingen, zal ik niet meekrijgen. Ik ben namelijk niet in sport geïnteresseerd. Ik heb nog geen enkel idee wie Herman van der Zandt bij het nieuws zou kunnen vervangen. Ik heb niemand op het oog."

Andere balers:

https://twitter.com/jovri/status/646651873857040385

Voor de fans nog een keertje dan: Herman de Schermman!

https://www.youtube.com/watch?v=thyOiHKCAcY

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.