Esther Zandberg
Esther Zandberg Lifestyle 23 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

Vrouw zonder benen is succesvol lingeriemodel

Iedereen kent wel de Victoria Secretsmodellen die de lingerie van het merk aanprijzen. En iedereen kent sowieso wel het soort foto’s waarop lingeriemerken hun kleding willen verkopen. Dat zijn voornamelijk mooie vrouwen met lange benen. Het lingeriemodel Kanya Sesser doet het alleen even helemaal anders. Zij heeft namelijk géén benen.

Lingeriemodel

De 23-jarige is een succesvol lingeriemodel. Ze werd geboren zonder benen. Kanya heeft in al haar levensjaren geleerd zich ondanks haar handicap zo goed mogelijk te redden. Zo gebruikt ze bijvoorbeeld een skateboard in plaats van een rolstoel en loopt ze op haar handen.

Aantrekkelijk

Op haar vijftiende werd het model voor het eerst gescout voor een sportmerk, met veel shoots tot gevolg. Hoewel sommigen het misschien een beetje vreemd zullen vinden dat het model geen benen heeft, is het voor Kanya zelf absoluut geen probleem om haar werk goed te kunnen doen. „Ik ben anders en daardoor voel ik mij aantrekkelijk. Ik heb geen benen nodig om sexy te zijn”, vertelt het model aan The Daily Mail. „Model zijn was niet iets wat ik vroeger al als ambitie had. Het kwam op mijn pad en ik vond het geweldig.”

1000 dollar per dag

Hoewel het modellenwerk in eerste instantie niet een droombaan voor Kanya was, verdient ze er wel flink geld mee. Per dag krijgt de vrouw namelijk ongeveer 1000 dollar op haar bankrekening bijgeschreven.

Lees ook: Man zonder ledematen is inspirerend spreker

Paralympische spelen

Behalve poseren in lingerie is Kanya ook heel goed in andere dingen. Zo is het model aan het trainen voor de Paralympische Spelen in 2018. Ze wil daar voor Amerika uitkomen met skiën. „Ik zou het modellenwerk en de topsport willen combineren. Shoots doen terwijl ik aan het trainen ben bijvoorbeeld. Ik vind het beide namelijk prachtig."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.