Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 20 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Robin van Persie en Sander de Kramer winnen de Gouden Mossel

Rotterdammers Robin van Persie en Sander de Kramer namen woensdag op de Spido in Rotterdam de Gouden Mossel in ontvangst. De voetballer en televisiepresentator werden in het zonnetje gezet vanwege hun inzet voor het goede doel.

De Gouden Mossel wordt ieder jaar aan een Rotterdammer uitgereikt die veel voor de stad heeft betekend. Ook dit jaar boog de jury zich maanden over een lijst vol in het oog springende Rotterdammers die kans maakten op de onderscheiding.

Eer

Uiteindelijk kwam de eer toe aan De Kramer en Van Persie voor hun inzet voor de stichting van De Kramer, de Sunday Foundation.

De Sunday Foundation werd in 2017 opgericht door De Kramer en sindsdien zet hij zich in voor armoedebestrijding in Sierra Leone. De stichting redde meer dan 100 kinderen uit de diamantmijnen en bouwde scholen zodat deze kinderen kans maken op een betere toekomst.

Scholen

Sinds Van Persie afgelopen mei bij Feyenoord zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing, zet ook hij zich in voor goede doelen, waaronder de Sunday Foundation. Met behulp van een donatie van de oud-Feyenoorder konden in Sierra Leone scholen worden gebouwd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.