Metro
Metro Nieuws 20 nov 2019 / 15:34 uur

Bram Moszkowicz wil terugkeren als advocaat

Bram Moszkowicz wil weer aan het werk als advocaat. De ex-strafpleiter werd in 2012 uit zijn ambt gezet.

Moszkowicz heeft daartoe een verzoek ingediend bij de Orde van Advocaten Midden-Nederland. Ernst de Win, advocaat en oud-deken van de Orde van Advocaten in Den Haag, staat de ex-strafpleiter bij in zijn verzoek.

Niet inhoudelijk reageren

De Win wilde net als Moszkowicz zelf nog niet inhoudelijk reageren, ‘omdat het verzoek nog niet in behandeling is genomen’. „We zijn er nu verder op aan het studeren”, liet De Win weten aan het AD.

Moszkowicz werd in 2012 geschorst vanwege een onduidelijke bedrijfsvoering, het niet overleggen van diverse jaarrekeningen en het niet melden van contante betalingen aan de Orde van Advocaten. Daarnaast dienden enkele cliënten van de toenmalig strafpleiter een klacht in.

Juridisch adviseur

Zijn schorsing werd in 2013 definitief, toen het Hof van Discipline besloot de schorsing in stand te houden. Moszkowicz was daarna veelal op televisie te zien als deskundige bij RTL Boulevard. Ook probeerde hij het in de politiek, als lijsttrekker van VNL.

Op dit moment is Moszkowicz al een aantal jaar in dienst als juridisch adviseur op het kantoor van Nienke Hoogervorst. Als zijn verzoek wordt gehonoreerd, zal hij opnieuw worden beëdigd, waarna hij weer aan de slag kan als strafadvocaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Bram Moszkowicz wil terugkeren als advocaat
Sluiten