Redactie Metro
Redactie Metro Relaties & seks 27 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

De decemberdagen zijn de meest sexy dagen

It’s the most wonderful time of the year, of moeten we zeggen: the most sexy time of the year? De zin in een avontuurtje tussen de lakens neemt namelijk toe in de periode rond kerst.

Dit blijkt uit recent internationaal onderzoek. De reden? De gezellige en knusse tijd die je in familiekring doorbrengt, zorgt ervoor dat je zelf ook een gezin wil starten.

Wetenschappers hebben gekeken naar Google-zoektermen van gebruikers uit 130 landen in tien jaar tijd. Er werd opvallend vaak gezocht naar termen die met seks te maken hadden. Vooral in landen met een sterk katholieke overtuiging werd hier veel op gezocht.

Niet met Pasen

Overigens zijn het vooral de dagen voor kerst waarop de lustgevoelens extra worden aangewakkerd. Ook de dagen erna, tot en met Nieuwjaarsdag, wordt er meer gegoogled op seksgerelateerde termen. Op andere feestdagen, bijvoorbeeld op Pasen is die activiteit niet te zien.

De onderzoekers denken dat kerst niet alleen vanwege het familiegevoel een populaire periode is om van bil te gaan, maar ook vanwege de relaxte sfeer die er heerst: mensen zijn over het algemeen gelukkiger.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.