Redactie Metro
Redactie Metro Sport 27 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Virgil van Dijk duurste Nederlandse speler ooit

Virgil van Dijk is vanaf nu de duurste Nederlandse voetballer ooit. Liverpool neemt de Nederlandse verdediger Virgil van Dijk per 1 januari over van Southampton. Dat maakte de roemruchte Engelse club woensdag bekend. De ‘Reds’ zijn tot een akkoord gekomen met Van Dijk en zijn club.

Duurste Nederlandse voetballer

Britse media melden dat de 26-jarige Oranje-international voor een recordbedrag van 75 miljoen Britse pond (85 miljoen euro) naar Liverpool verhuist. Daarmee is hij veruit de duurste Nederlandse voetballer ooit. Die lijst werd aangevoerd door Marc Overmars, die in 2000 voor 40 miljoen euro verhuisde van Arsenal naar FC Barcelona. Van Dijk zou met die transfersom bovendien de duurste verdediger aller tijden zijn.

Liverpool heeft de duur van het contract nog niet bekendgemaakt. De club van coach Jürgen Klopp zag een gewenste transfer van Van Dijk afgelopen zomer nog afketsen en was zelfs gedwongen excuses aan te bieden wegens het op illegale wijze benaderen van een speler. De verdediger had bij Southampton nog een contract tot 2022 en de club wilde hem niet laten gaan. Van Dijk, die ook gewild was door Manchester City en Chelsea, werd door manager Mauricio Pellegrino uit de selectie gehaald, maar toen de transfer niet was doorgegaan keerde hij in september in het elftal terug.

Van Dijk komt uit de jeugd van Willem II en debuteerde in 2011 in de eredivisie voor FC Groningen. In 2013 werd hij overgenomen door Celtic dat hem twee jaar later doorverkocht aan Southampton.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.