Thom Voogt
Thom Voogt Reizen 19 jun 2023
Leestijd: 4 minuten

Terrasje pakken in Bern: 3 restaurants met een prachtig uitzicht

Op vakantie wil je natuurlijk optimaal genieten. Maar hoe dat eruit ziet is voor iedereen anders. De één is toe aan cultuur en de ander ligt liever op het strand. Maar wat veel vakantiegangers met elkaar gemeen hebben is het bezoeken van een terrasje. In de Zwitserse hoofdstad Bern zijn er daar genoeg van. We lichten er hier een paar voor je uit die je naast heerlijk eten óók nog eens een prachtig uitzicht bieden.

Ideaal voor je volgende stedentrip!

Terrasjes in Bern

Restaurant Altes Tramdepot

Aan de rand van de oude binnenstad vind je een restaurant dat een hoop te bieden heeft. En zeker niet alleen voor je maag. Vanaf het terras heb je namelijk een uniek uitzicht. Wanneer je omlaag kijkt, zie je de rivier de Aare die dwars door Bern heen stroomt. Verder zie je aan de overkant van het dal een deel de stad.

Maar het spannendste komt nog. Alsof bovenstaande nog niet genoeg is, zit je vlak tegen een berenreservaat aan. In de Barengraben leeft een drietal beren op de helling van het dal. Iedereen kan de dieren hier kosteloos bekijken en langs het dal wandelen. Er is zelfs een klein monorail liftje dat je van boven naar beneden brengt, dwars door het leefgebied van de beren heen. Vanaf het terras kun je ze met een beetje geluk ook nét zien. Zorg ervoor dat je wel een plekje langs de heg hebt!

Bern Zwitserland restaurant
Links het terras van restaurant Altes Tramdepot Foto: Thom Voogt

Stedentrip naar Bern

Brasserie Eichenberger

Toe aan een kopje koffie en een heerlijk gebakje? Dan is dit misschien wel dé plek voor jou! Brasserie Eichenberger bevindt zich in een lange straat in de binnenstad, die al een attractie op zichzelf is. Aan beide kanten zie je oude gebouwen en een hoop verschillende vlaggen. Waaronder natuurlijk de Zwitserse vlag, maar ook velen met een beer erop, het symbool van de stad.

Terwijl je langs de straat je drankje opdrinkt, kijk je dus je ogen uit. En het assortiment is veelal verrukkelijk. Je kunt er ook diverse Zwitserse chocolade bestellen. Let wel op, en dit geldt voor vele restaurants in Zwitserland, het is vrij duur. Voor een huisgemaakte ijsthee (die trouwens zeker aan te raden is) betaal je ongeveer 6 euro. Of je dat ervoor over hebt is dus aan jou.

Bern Zwitserland restaurant
Foto: Thom Voogt

Restaurant Rosengarten

Voor wie toe is aan een stevige wandeling opwaarts is dit restaurant de ideale plek om vervolgens even bij te komen. Het is een pittige klim, maar dan heb je ook wat. Namelijk een breed uitzicht over een groot deel (al dan niet hele) stad. Kijk je ogen uit onder het genot van bijvoorbeeld een heerlijke lunch.

Wie een beetje Duits spreekt vraagt het zich misschien al af. Is er écht een rozentuin? Het antwoord is ja. Een klein stukje naast het terras vind je een heuse rozentuin. In zo’n beetje alle kleuren die je je maar kunt voorstellen. Je bent er zo minstens een half uurtje zoet, terwijl de musjes je entertainen met hun getsjilp en de wind rustig door je haren waait.

Bern Zwitserland restaurant
Foto: Thom Voogt

Extra tips voor een dagje Bern

Een terrasje pakken is heerlijk, maar je gaat waarschijnlijk niet alleen daarvoor op vakantie. Bern heeft ook een hoop te bieden als het gaat om uitstapjes en bezienswaardigheden. Zoals de rozentuin en Barengraben die hierboven al genoemd werden. Benieuwd wat er nog meer te beleven valt? Hier volgen nog wat extra tips:

1. Kunstmuseum Bern

Wie op zoek is naar een flinke dosis cultuur, kan zijn hart ophalen in het Kunstmuseum van Bern, gelegen aan de noordkant van de oude binnenstad. Je kijkt er je ogen uit, aangezien de collectie uit enkele duizenden schilderijen en andere werken bestaat. Ook beschikt het museum over maar liefst 50.000 tekeningen, prenten, foto’s, video’s en film. En dat allemaal uit acht verschillende eeuwen. Dat houdt je wel even bezig.

Verder is het gebouw ook een lust voor het oog. Zo zie je zelfs aan de buitenkant al een kunstwerk, een beeldhouwwerk van Karl Alfred Lanz.

2. Botanische tuin

Een klein stukje lopen vind je de botanische tuin van de stad. Deze is gevestigd bij de universiteit van de stad. Een fijne plek om je dag te starten of juist te eindigen. Rust overheerst in de uiterst groene deel van de stad. Maar je vindt er ook genoeg kleurrijke bloemen.

Na je wandeling is er om de tuin heen ook nog genoeg te doen. Zo zit vlak naast de tuin Cafébar Fleuri, waar je weer op adem kunt komen onder het genot van een hapje en drankje. Verder is de Lorrainebrucke ook een aanrader. Deze brug geeft je namelijk een mooi uitzicht over rivier.

3. Ropetech Rope Park Bern

Voor de avontuurlijke vakantiegangers bevind zich in het zuiden van de stad het Ropetech Rope Park. Als je hoogtevrees hebt, kun je deze activiteit overigens toch beter overslaan. Hier laat je de grond namelijk ver onder je. Op grote hoogte baan je je een weg door de bossen heen, klim je verder een hoop af en zweef je als het ware door de lucht met de tokkelbaan.

Wel op stedentrip, maar liever naar een andere stad? Eerder gaven we je tips voor Edinburgh.

Kloven, kliffen, uitkijkpunten… Deze vijf mooiste dorpen van Europa hebben het

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.