Thom Voogt
Thom Voogt Reizen 9 jun 2023
Leestijd: 4 minuten

Zomerse reisinspiratie nodig? Dit zijn de 5 bucketlist-bestemmingen van presentatrice Dzifa Kusenuh

Met je voeten in het zand aan zee of liever cultuur opsnuiven? Een vakantie kiezen kan soms best een pittige opgave zijn. Om je wat verder op de reislustige weg te helpen, stelde reisexpert en presentatrice Dzifa Kusenuh haar top 5 bucketlist-bestemmingen op. Zij kwam tot de lijst door haar Google Maps-pins uit te pluizen.

Je kan Dzifa van meerdere televisieprogramma’s kennen. Zo presenteerde ze Zapplive, deed mee aan De Slimste Mens en was ook te zien in Expeditie Robinson. Tijdens één van de vele eilandraden liepen de gemoederen toen hoog op.

5 bucketlist-bestemmingen

1. Bosnië en Herzegovina

Bovenaan de lijst staat een land waar je misschien niet direct aan denkt bij het boeken van je zomervakantie. De volgens Dzifa „onontdekte parel” van de Balkan heeft een hoop te bieden. „In dit land vind je een unieke combinatie van adembenemende natuur, rijke geschiedenis en vriendelijke inwoners”, vertelt ze. „Mijn hotspots in dit land zijn de steden Mostar en Bosanska Krupa en de Bosnische piramides in Visoko. Deze ‘piramides’ bestaan uit piramidevormige heuvels en sommige onderzoekers beweren zelfs dat deze ouder zijn dan de piramides in Egypte.”

2. Ghana

Een stukje verder weg, maar dan heb je ook wat. Dzifa laat weten dat in Ghana genoeg ongerepte natuur is en dat je er een hoop wild life kunt spotten. „In deze regio vind je meer dan tweehonderd vogelsoorten en vierhonderd vlindersoorten. Ook bezoek ik graag het Mole National Park in het noorden voor een betaalbare safaritocht. Je vindt hier allerlei dieren, waaronder olifanten, antilopen, buffels en apen. Je kunt dus wakker gemaakt worden door apen die op je tent kloppen!”

3. Frankrijk

Dit land verdient een derde plaats voor Dzifa omdat het volgens haar onder meer gemakkelijk te bereizen is. Met de auto of camper bijvoorbeeld. „Mijn voorkeur gaat uit naar elektrisch, het is milieuvriendelijk en tegenwoordig kun je hele lange afstanden afleggen. Gelukkig wordt het ook steeds gemakkelijker om laadpunten te vinden.” Ze geeft daarbij ook nog een tip voor een bijzondere route. „Een leuke rit is bijvoorbeeld die van Huelgoat in het noordwesten naar Hossegor aan de zuidwestkust. De rit is ruim 750 kilometer en brengt je helemaal langs de kust. Huelgoat is een sprookjesbos met beekjes waar je aan kunt picknicken.”

4. Peru

Je kunt natuurlijk ook de Atlantische Oceaan oversteken voor unieke bestemmingen. Je bent dan wel even onderweg, maar daar krijg je een hoop voor terug. „In Peru ben ik weg van de stad Tingo María en het archeologisch gebied Chavín de Huántar. Stel je een mysterieuze archeologische vindplaats voor, verborgen in de adembenemende Andes, omgeven door mistige valleien… Dan heb ik het over Chavín de Huántar. Hier vind je de ruïnes van een oude tempel die teruggaat tot 1200 voor Christus.”

5. Corsica

Voor de hekkensluiter van deze lijst steek je ook water over. Weliswaar een stuk minder ver. In de Middellandse Zee vind je ten noorden van het Italiaanse eiland Sardinië een ander eiland dat volgens Dzifa het bezoeken waard is. „Corsica voelt voor mij als een Caribisch gebied, ondanks dat het een Frans eiland in de Middellandse Zee is. Je vindt er mooie baaien en wateren die veel minder druk zijn dan die aan de Franse Rivièra en een aanrader is de Corsicaanse keuken. Hier vind je veel Franse en Italiaanse invloeden terug.” Ook geeft ze nog een paar tips voor plekken waar je lekker kan eten. „Mijn favoriete restaurants zijn Terra Cotta in Propriano en A Nepita in Ajaccio.”

Lijsten in Google Maps

De kaartendienst van Google, Google Maps, kun je handig gebruiken om lijsten bij te houden van je (toekomstige) bestemmingen. Zo kun je ‘favorieten’ en ‘daar wil ik nog heen’ bijhouden. Handig dus voor reizigers. Dzifa haalde bovenstaande tips dus uit haar eigen lijsten.

Verder heeft Maps nog vele andere functies die je reis makkelijker en fijner kunnen maken. Zo vertelt Dzifa onder meer over de Live View-optie die van pas komt in bijvoorbeeld Ghana. „Door de ongerepte natuur en onverharde wegen in dit land is het in Google Maps soms onoverzichtelijk om te zien welke kant je op moet lopen. Dit kan je gemakkelijk oplossen door Live View aan te zetten. Hiermee zie je met AR-pijlen welke kant je op moet en zie je direct extra informatie zoals restaurants, stations en geldautomaten.”

Dit kun je doen om de tijd te doden op het vliegveld (als je de winkeltjes liever overslaat)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.