Alrik de Jong
Alrik de Jong Reizen 22 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Louis Vuitton-hotel in Parijs, waar een nacht ‘iéts’ duurder is dan een tas

Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) heeft een nieuw hotel geopend in Parijs. Welkom in het chique Cheval Blanc Paris.

Nee, een tas van Louis Vuitton is niet duurder dan een nachtje in dit hotel. Vanaf ongeveer 1.200 euro per nacht boek je een nachtje, en dan heb je de minst luxe kamer. De Seine Suites boek je vanaf 4.000 euro en voor de Notre Dame Suite betaal je 5.408 euro per nacht. Daar zit ontbijt bij inbegrepen.

Cheval Blanc Paris

Het hotel, gelegen aan de Seine in het hart van Parijs, bestaat uit 72 kamers. De meest simpele kamer is al luxe, maar de Notre Dame Suite overschrijdt alle grenzen. Die is 100 vierkante meter groot, beschikt over een kleedkamer, 24/7 service, walk-in hammam-douche, Dior Beauty Bar, uitzicht op de Notre Dame en zo kunnen we nog even doorgaan.

Die 24/7 service heb je overigens ook in de Seine Suites en de ‘simpelere’ De Luxe Rooms, die tevens over alles beschikken wat er te wensen valt, maar dan net wat kleiner. Mocht de verveling toch toeslaan, dan pak je de privélift naar de LVMH-mall, een verdieping die is ingericht om te shoppen. Tassen van Louis Vuitton, juwelen en edelstenen van Tiffany & Co., verschillende lijnen van Dior, alle prominente LVMH-merken vind je er.

Wellness en Michelin-sterren

Naast extreem luxe kamers een een shopverdieping beschikt Cheval Blanc Paris ook over een paar waanzinnige zwembaden, waarvan eentje op het dak. Ontspannen doe je in de luxe wellness met een Dior Spa en Rossano Ferretti Salon.

En dan zijn er nog de culinaire kunsten. Arnaud Donckele is de chef-kok en is verantwoordelijk over de verschillende ruimtes waar je een tafel kunt boeken. Sinds 2013 heeft hij drie Michelin-sterren in de wacht gesleept en het is een kwestie van tijd voordat hij dat ook in Cheval Blanc Paris bewerkstelligt.

Een kijkje in het hotel van Louis Vuitton Moët Hennessy

Meer informatie en beelden vind je op de website van het door Louis Vuitton Moët Hennessy opgezette hotel. Neem hieronder een kijkje in het belachelijk luxe onderkomen.

Is je knip niet goed genoeg gevuld voor het Louis Vuitton? Metro nam Parijs eerder al op in de vijf tips voor stedentrips voor deze herfst. Er zijn nog veel meer mogelijkheden dan die suites waarvan velen alleen maar kunnen dromen.

Reizen naar Amerika mag bijna weer, tickets als warme broodjes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.