Quincy Brouwer
Quincy Brouwer Reizen 3 sep 2019 / 14:52 uur

KLM’ers staken wederom

Het grondpersoneel van de KLM staakt woensdag. Daarom worden er vertragingen verwacht op Schiphol.

Het grondpersoneel van KLM gaat woensdag opnieuw in staking. Tussen 8 en 10 uur zullen zij hun werk neerleggen, omdat er nog geen schot zit in de cao-onderhandelingen. Door de staking van maandag vielen ruim zestig vluchten uit die dag en waren er flink wat vertragingen.

Waarom er wordt gestaakt?

De stakingen zijn het gevolg van maandenlange, onsuccesvolle onderhandelingen tussen de Vakbond FNV en KLM over de cao’s van de luchtvaartmaatschappij. Een heikel punt is de loonsverhoging van het personeel van KLM. De bond wil graag 4 procent meer loon, terwijl KLM met niet meer dan 3 procent wil verhogen. Ook eist het FNV een aanpassing van de roosters, deze is volgens de vakbond te zwaar. Verder wil het FNV ook dat er meer werknemers in vaste dienst worden genomen.

KLM meent dat de eisen van de vakbond te hoog zijn en het gevraagde simpelweg niet kan worden betaald.

Staking maandag

Maandag werd er ook twee uur gestaakt op de luchthaven. Op zondag schrapte KLM toen al preventief elf vluchten voor de volgende dag. Uiteindelijk kwamen er 62 vluchten van en naar Schiphol te vervallen. De gevolgen van de twee uur durende staking waren nog lang te merken, zo waren er gedurende de hele dag veel vertragingen en moesten gelande reizigers erg lang wachten op hun bagage.

Wat kunnen we verwachten?

KLM had op dinsdagmiddag nog geen statement gegeven over hoe zij de staking, en eventuele problemen die deze met zich meebrengt, gaat aanpakken. Daarom is het belangrijk dat mensen die via Schiphol reizen hun vluchtdetails goed in de gaten te houden. Net zoals maandag is de kans groot dat er weer een aantal vluchten uitvallen en zullen inkomende en uitgaande vluchten mogelijk vertraagd zijn.

Niet alleen KLM-reiziger de dupe

Niet alleen passagiers die met KLM reizen zijn de dupe van de staking. Ook vluchten van onder andere Delta, Air France en Transavia vallen onder de bediening van het grondpersoneel van KLM. Onder het grondpersoneel vallen onder anderen de medewerkers van de bagagekelder, platformmedewerkers en onderhoudsmedewerkers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
KLM’ers staken wederom
Sluiten