Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 9 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

The Beach-strand Thailand langer dicht voor toerist

Reizigers die hopen dat ze de beroemde Maya Bay in Thailand kunnen bezoeken, zullen nog een poosje moeten wachten voordat ze de parelwitte stranden en torenhoge kalkstenen kliffen in het echt kunnen bewonderen.

Het populaire strand, dat bekend werd door Leonardo DiCaprio’s The Beach zou deze maand heropend worden na een tijdelijk toeristenverbod, maar dat verbod gaat nog iets langer gelden, kondigde Thailand’s Department of National Parks, Wildlife en Plant Conservation (DNP) dinsdag aan. De baai zal nog voor onbepaalde tijd gesloten blijven.

Te populair

De baai werd ooit beroemd door ‘The Beach’, een film uit 2000 met Leonardo DiCaprio. Het strand werd zo populair dat het sinds 1 juni verboden terrein is, om ervoor te zorgen dat de natuur op het eiland kan herstellen en er extra maatregelen genomen kunnen worden voor toeristen.

Nu blijkt dat het ecosysteem meer tijd nodig heeft om te herstellen, ,,want dat systeem en de fysieke structuur van het strand zijn nog niet volledig hersteld", aldus een brief van de directeur generaal van de DNP. De sluiting wordt verlengd ,,totdat de natuurlijke hulpbronnen weer normaal zijn."

Vaker

Het is niet de eerste keer dat Thailand nationale parken en/of eilanden afsluit. Ze doen dit vaker om verschillende redenen; van extreem weer tot ecologisch herstel. Dit was de eerste keer dat deze maatregel werd genomen in de drukke Maya Bay.

Volgens gegevens zou het gebied in 2018 maar liefst 2,5 miljoen bezoekers hebben ontvangen, een jaar-op-jaar stijging van een half miljoen. Tijdens een bezoek aan het gebied voorafgaand aan de sluiting, vermenigvuldigden de bezoekersaantallen zich met de minuut door boten die de mensen afzetten in de baai, waarop de toeristen een tijdje konden zonnebaden, snorkelen en foto’s maken.

Veel bezoekers van het gebied komen van Phuket, wat slecht een klein uurtje van Maya Bay af ligt als je per speedboot reist.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.