Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 15 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Een vijfde reizigers liegt weleens over vakantiefoto

Waar let jij op als je een vakantie boekt? De temperatuur in een land, betaalbaarheid hotels, afstand tot het strand? En misschien check je ook wel even of je er een beetje jaloersmakende kiekjes voor je Instagram kan schieten?

Waar let jij op als je een vakantie boekt? Foto: Booking.com

Instagram-waardige plekken

Lang geleden was er een tijd dat je met fotorolletjes een analoge camera’s in de weer ging om een aantal weken met heimwee terug te kijken naar een vakantie. Maar tijden veranderen en onze obsessie met het maken en delen van foto’s is aan het groeien. Niet voor niets wordt er gesproken over ‘Instagram-waardige’ plekken.

Perfect vakantiekiekje! Foto: Pexels

Reissite Booking.com deed onderzoek onder bijna 19.000 wereldreizigers en ontdekte dat een derde van de reizigers (32%) het fijn vindt om in een accommodatie te verblijven die het goed doet op Instagram. Chinezen en Brazilianen hechten hier nog meer waarde aan, 59% vindt een Instagramable-verblijf belangrijk. Voor reizigers uit India is dit zelfs 63%.

Foto: Booking.com

Doen alsof

Dat je niet alles moet geloven wat je op social media ziet blijkt ook wel uit het onderzoek. Een filtertje hier en daar of een foto plaatsen terwijl je eigenlijk al in het vliegtuig terug zit, tja dat is nog vrij onschuldig. Maar het schijnt dat een een vijfde (18%) van de reizigers wel eens doet alsof het vakantieverblijf op de foto’s hun eigen woning was!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.