Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 20 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Beer Yoga & Star Wars Origami kan op nieuw festival

Niet kunnen kiezen tussen de (toch wel pittig aan de prijs) festivals en een vakantie? We herkennen het probleem. Echter is daar nu misschien een oplossing voor, want er komt een festival waar je zowel kunt feesten, als op een hele leuke manier (met je gezin) een vakantie kunt vieren.

Een skippybattle, sokworstelen en vlotten bouwen: het is slechts een greep uit de selectie van alles wat je kunt doen op het nieuwste festival van Nederland, Camp Moonrise. Het meerdaagse festival vindt dit jaar voor het eerst plaats van 22 t/tm 24 juni bij het Meer van Bussloo op de Veluwe. Als we dan toch een mooi gebied in Nederland moeten noemen voor een vakantie…

in een ijsbad of yogalessen

Wie naar dit festival gaat kan bijvoorbeeld genieten in de hot-tubs en sauna’s, yogalessen nemen bij Afke Reijenga, in het bekende ijsbad van Wim Hof, paddleboard yoga doen of meedoen aan een oeroud Indiaans zuiveringsritueel in de Sweat Lodge. Toffe dingen die je normaal misschien alleen maar doet tijdens een relaxvakantie. Maar tegelijkertijd is er ook (veel!) ruimte voor feest: „Kenny Dope, Joost van Bellen en Antal zijn slechts een greep uit de line-up van artiesten die komen optreden", vertelt Sayori van Leeuwen van Camp Moonrise.

Je kunt tijdens Camp Moonrise yogalessen nemen bij Afke Reijenga. / Unsplash

Voor ons misschien wel het belangrijkste onderdeel van een vakantie: aan eten en alcohol is ook geen gebrek. Van Leeuwen: „Camp Moonrise werkt onder andere samen met het Bacchus Wijnfestival en heeft een pop-up restaurant onder de naam The Greenhouse, wat een samenwerking is tussen Joris Bijdendijk (van RIJKS) en Guus Thijssen (Guustronomie). Topvoedsel dus en dat gewoon op een festival."

Skinny dippin’ en Star Wars Origami

De lijst van activiteiten op het festival is oneindig. Bootje varen, skinny dippin’, skippybattle, tindernisbaan, kopkegelen, curvingbaan, sjans off, survival techniques, sokworstelen, wildplukwandeling, zwemmen, houthakken, Star Wars Origami, vlotten bouwen, Silent Walk, maskers maken, zeefdrukken, bamboestiek, karaoke, games, Pants Off Dance Off, Namastay Drunk: Beer Yoga, Battles & Breaking Records en edelsmeden: het kan er allemaal.

Maar gewoon lekker dansen is ook gewoon een optie. / Unsplash

Bovendien heeft het festival een speciale area voor kinderen. „Maar dat is wel afgesloten van de rest van het festival", vertelt Van Leeuwen. „Het is een plek waar kinderen kunnen knutselen en spelen, bijvoorbeeld tijdens een theaterworkshop of in de knutselhoek waar kinderen een houten zwaard kunnen maken. Het is dus niet zo dat je op het festival over de kinderen struikelt, maar ouders hebben hier de kans om hun kinderen mee te nemen en zelf een weekend te relaxen en genieten."

Kaartjes voor dit weekendje ‘glamping’ kosten 117.00 euro per persoon. Geen geld toch voor een minivakantie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.