Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 11 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Vijf keer de lekkerste hotspots van Parijs

Met zo’n vijf uurtjes rijden ben je in Parijs. De stad van de liefde, de Eiffeltoren, mode en kunst. Maar de lichtjesstad is natuurlijk ook een walhalla voor foodies en omdat het soms best lastig kan zijn om een keuze te maken tussen alle culinaire hotspots in Parijs, hebben wij de 5 leukste hotspots voor je op een rij gezet. Bon appétit

Le Favorite

La Favorite blijft een favoriet in Parijs. Waarom? De centrale locatie, de inrichting, de simpele maar-o-zo lekkere gerechten en het fijne terras! Deze klassieke bistro mag niet ontbreken tijdens een bezoekje aan Parijs, de perfecte plek voor ontbijt, lunch en diner. Op het menu staan onder andere burgers, pizza’s, sandwiches, maar het is ook een ideale plek om van een Frans wijntje en Franse kaasplank te genieten. 4, rue de rivoli, 75004 Parijs.

https://www.instagram.com/p/BXupFeXFiRg/

Ob- La- Di

Alleen al van de naam worden we vrolijk, maar de inrichting van dit schattige zaakje is ook zeker om over naar huis te schrijven. Je stopt hier voor een overheerlijk ontbijtje. Op het menu staan vegan brownies, bananenbrood en vijg quinoa-granola, maar je kunt er ook ‘gewoon’ toast met avocado en ei bestellen. Oh je mag de deur niet verlaten zonder een koffietje te hebben gedronken! 54 rue de Saintonge, 75003 Parijs.

Holybelly

Ga een beetje vroeg, want Holybelly is een drukbezochte plek door de Franse locals. Het interieur is te gek (flipperkast) en de pannenkoeken zijn très lekker! Het menu is volgens de eigenaren het beste te beschrijven als een mix van de Australische, Amerikaanse en Franse keuken. Het menu wisselt elke maand, maar de prijzen blijven verrassend goed betaalbaar. 19 rue Lucien Sampaix, 75010 Parijs.

La Coupole

De Franse brasserie heeft plek voor 450 gasten, maar toch sta je vaak nog even buiten te wachten op een plekje. Het typische Franse restaurant is ook bekend bij de Franse bevolking en dat is altijd een goed teken. Wat je hier echt moet bestellen? Steak Tartaar met Franse frietjes en gerookte zalm met Blini’s. 102 Boulevard du Montparnasse, 75014 Parijs.

Candeleria

Een verborgen parel in de lichtjesstad. In deze ‘geheime’ cocktailbar geniet je van de beste Margerita’s. Candeleria is een bekende hotspot bij de Franse jongeren. In dit leuke Mexicaanse tentje maken ze niet alleen hele lekkere cocktails, je kunt er ook genieten van taco’s en quesadilla’s. 52 Rue de Saintonge, 75003 Parijs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.