Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 7 sep 2017
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de meest bijzondere themaparken ter wereld

In november opent volgens Forbes een themapark dat draait om de Italiaanse keuken (yum, pizza en pasta dus!) in de Italiaanse stad Bologna. Ook zijn er plannen voor een speciaal Louis Vuitton themapark in Parijs. Maar het zijn lang niet de enige speciale themaparken op aarde…

Het themapark in Bologna krijgt de naam Fico Eataly World, heeft maar liefst veertig restaurants en zes multimediapaviljoens en biedt ook toegang in ‘fabrieken’, waar mensen kunnen zien hoe chocolade, pasta en kaas gemaakt worden. Het park wordt 15 november officieel geopend. Naast heerlijk eten, kun je hier ook workshops volgen en vinden er allerlei verschillende evenementen plaats.

Jeju Love Land

Maar Fico Eataly World wordt natuurlijk niet het eerste opmerkelijke themapark op aarde. Zo heb je in Zuid-Korea het bekende Jeju Love Land, waarbij het allemaal draait om liefde en seks. Hier kun je een foto maken op een penis die drie keer zo groot is als een normaal mens, loop je tussen een paar enorme vrouwenbenen door of kijk je tegen een wel erg sensuele fontein aan. Tikkeltje weird, maar wel heel grappig.

https://www.instagram.com/p/BYiW1RDH1JM/

Hacienda Nápoles

Colombia zal voor altijd onlosmakelijk verbonden zijn met Pablo Escobar en daar maakte de Colombiaanse regering handig gebruik van: ze bouwden een themapark dat volledig draait om de beroemde Colombiaanse drugsbaron. Het park is gebouwd op grond waar het huis van Escobar ooit stond, vandaar de naam Hacienda Nápoles. Je kunt er als bezoeker naar een dierentuin, met een privévliegtuigje over de landingsbaan, de resten van Escobar’s autocollectie bekijken of op de foto met de toegangspoort die Escobar ooit liet bouwen, waarop het vliegtuig waarmee hij ooit zijn eerste kilo cocaïne het land uit smokkelde bevestigd is.

Kingdom of the Little People

Het themapark Kingdom of the Little People (ook wel Dwarf Empire genoemd) is waarschijnlijk precies wat je denkt: een themapark dat draait om kleine mensen. Er wonen dan ook enkel lilliputters of extreem kleine mensen in dit dorp, die dagelijks shows opvoeren voor mensen die het leuk vinden om tientallen ‘dwergen’ samen te zien dansen. Verder leven ze hun leven in kleurrijke, paddestoel-achtige huisjes. Bizar genoeg is dit themapark iedere dag afgeladen druk.

Soviet Bunker

In Vilnius, Litouwen kun je naar een themapark waar onze keuze niet meteen op valt bij een leuk dagje uit. Daar heb je de Soviet Bunker (ja, de Sovjet bunker dus): een themapark waar je voor een pittig bedrag (zo rond de 170 euro) voor twee uur lang wordt opgesloten in een bunker uit de tijd van de Sovjet-unie. De bewakers van de bunker zijn in werkelijkheid ex-leden van het Sovjet-leger, dus we kunnen gerust zeggen dat het park best realistisch is. Wat je doet in de bunker? Een gasmasker dragen, het volkslied van de Sovjet-unie uit je hoofd leren, een typisch maaltje uit die tijd verorberen, strenge ondervragingen en medische testen ondergaan en na afloop genieten van een shotje wodka om te vieren dat het is afgelopen. Wij slaan even over…

Soui Tien Park

Je kunt veel zeggen over dit themapark in Vietnam, maar het ziet er in ieder geval fantastisch uit. Het park is opgedeeld in thema’s. Samen illustreren het landschap en de attracties de geschiedenis van Vietnam en een aantal legendes. Bezoekers kunnen er spelletjes doen, in attracties gaan, naar het waterpark of een bezoek brengen aan The Children Kingdom: een deel speciaal voor kleine kinderen. Maar stiekem zijn wij overal fan van.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.