Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 1 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

Goedkoop en hip: de hotspots van Vilnius

Vilnius: niet meteen een stad die bij iedereen een belletje doet rinkelen, maar de hoofdstad van Litouwen heeft genoeg te bieden voor een megafijne stedentrip. Met spotgoedkope, heerlijke hotspots om je ontbijt, lunch en diner door te brengen. Metro zet een paar fijne voor je op een rijtje.

Le Butcher

Een goede hamburger, daar zegt toch niemand nee tegen?! Bij Le Butcher op de Mèsiniu g. 3 kun je de allerbeste burgers van Vilnius eten in een simpele, maar doeltreffende omgeving met servies dat zich leent voor de perfecte Instagramfoto. De burgers zijn allemaal onder de 10 euro en onze favoriet is natuurlijk de Le Butcher burger.

Grey

Strak en hip: zo kun je Grey aan de Pilies g. 2 het beste omschrijven. Voor de Litouwers een poepchic restaurant, voor mensen die de Nederlandse prijzen gewend zijn prima te betalen en dan eet je ook nog eens in een prachtige omgeving. Probeer eens de salade met garnalen onder het genot van een glas prosecco. Aanrader!

Cat Café

Voor fans van katten heeft Vilnius het perfecte plekje om in de middag een bakje koffie te doen: het Cat Café aan de J. Jasinskio g. 1. Eerst je handen wassen en bescherming om je schoenen, daarna mag je volop knuffelen met de katten die hier aanwezig zijn. De een is nog schattiger dan de ander en de koffie en maaltijden zijn ook nog eens spotgoedkoop en overheerlijk.

https://www.instagram.com/p/BL0huZSBQTt/

Zatar

Een heerlijke omgeving en nog heerlijkere falafel bij Zatar, aan de Vokiečių g. 9. Gezond, lekker en simpel: dat is alles wat deze zaak uitstraalt. Het doet ons een beetje denken aan de filialen van SLA, maar dan in het hippe Litouwen. Wij zijn fan!

https://www.instagram.com/p/BK3cR6-g1bg/

Vegafé

Vegetarisch en in Vilnius? Ga dan zeker even langs bij Vegafé aan de Totoriu g. 3. Je krijgt een heerlijk bord met eerlijk voedsel, waar de gemiddelde vegetariër vrolijk door gaat rondhuppelen. Ze hebben hier fantastische soepjes voor een klein prijsje (de grass green en creamy broccoli soup!) en goddelijke vegahoofdgerechten zoals de Paneer cheese steak en de Hearty Threesome.

https://www.instagram.com/p/57GHu1qokS/

Panama Food Garden

Wel even van tevoren reserveren, want deze hotspot aan de Vykinto g. 17A is razend populair in Vilnius. Logisch ook: zowel binnen (dat behang… hebben, hebben, hebben!) als buiten (die lampjes!) als in de kas is het een feest om te eten. De tonijn is hier trouwens echt om te smikkelen…

Je vliegt al naar Vilnius vanaf 33 euro voor een enkeltje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.