James Worthy
James Worthy Opinie 10 nov 2015

Langs elkaar heen vrijen

Ze danst naakt op mijn schoot. Haar borsten gloeien als goedkope gourmetpannetjes en iedere keer dat ze in aanraking met mijn broek komt, laat ze een stempel van goedkeuring achter. Dit is wat een man moet willen, maar ik wil het niet. En toch doe ik het, omdat jezelf afwijzen veel makkelijker is dan het afwijzen van iemand anders. Zij wil mij, ik geef haar iemand anders, en zodoende vrijen we compleet langs elkaar heen. Ik kom klaar en kijk naar haar, maar ze is geen vrouw meer, nee, ze is enkel nog een onuitwasbare vlek in de lakens van mijn geheugen. Ik ben niet aangerand of verkracht, maar ik ben wel voor de zoveelste keer misbruikt door mijn eigen idee van wat een man is en wat een man doet.

Dat hele #zeghet gebeuren op Twitter heeft mij enorm aan het denken gezet over mezelf en of ik weleens grensoverschrijdend bezig ben geweest. Ik belde een ex op en vroeg aan haar of haar grenzen nog intact waren toen ze mij dumpte. Het bleef lang stil, totdat ze begon te praten. “Het leek soms net of de lattenbodem iedere avond stuk moest. Als ik mijn kleren uittrok, verdwaalde je vrijwel direct in een soort mist die schizofreen maakte.” Ik belde nog een ex, en nog een ex en toen belde ik mijn vrouw. En allemaal hadden ze het over die mistbanken.

De meest gebruikte synoniemen voor seks zijn ‘pakken’ en ‘nemen’. Seks draait dus om eigendom, zich in het bezit van iets stellen. Een halsband van lust. Zo heb ik het geleerd en ik ben vast niet de enige. Neem me! Pak me! Ik bedrijf dus niet vaak de liefde, nee, ik pleeg kunstroven. Dat ik mezelf poog te begrijpen, wil overigens niet zeggen dat ik ergens begrip voor heb. Een jongen wordt een man na zijn ontmaagding en een meisje wordt een vrouw na haar eerste menstruatie. Een jongen heeft zijn mannelijkheid dus te danken aan seks en misschien ligt daar wel het hele probleem. Dat de man seks is gaan zien als een lichamelijk offer aan de god die hem heeft gemaakt. Alleen bestaat die god niet. Seks heeft nog nooit een man van een jongen gemaakt. “Maar wanneer word ik dan wel een echte man?” hoor ik de jongens denken. Je bent pas echt een man als je zelfs door de dikste mist heen kunt zien dat jouw stoplicht of het stoplicht van iemand anders op rood staat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Langs elkaar heen vrijen
Sluiten