Ebru Umar
Ebru Umar Opinie 17 nov 2015
Leestijd: 2 minuten

Klaas Dijkhoff voelt zich niet prettig

De jongen aan de telefoon smakt. Ik hoor het. Het is niet zo dat hij zijn laatste hap doorslikt omdat ik net iets te snel de telefoon opneem. Nee. Hij smakt, praat door tijdens het kauwen en houdt dit vol ook als ik praat. De jongen aan de telefoon is de voorlichter van VVD staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Klaas Dijkhoff. De jongen aan de telefoon heeft slecht nieuws: „De VVD-staatssecretaris wil geen interview aan Metro geven. Alle grote kranten willen interviews met hem en we hebben voor een andere krant gekozen.”

Ik heb ook slecht nieuws voor de jongen aan de telefoon: „Metro is met een dagelijks bereik van 1.2 miljoen de énige grote krant waarin de VVD-staatssecretaris van Veiligheid en Justitie kan uitleggen waarom Den Haag minder minder minder asielzoekers krijgt en hij die mevrouw uit Oranje nog niet bezocht heeft.” De jongen aan de telefoon smakt rustig door. De jongen aan de telefoon heet Jaap. Jaap Oostveen en Jaap is niet onder de indruk van de Metro-lezer: „Staatssecretaris Dijkhoff voelt zich prettiger in een andere krant”, smakt hij. Na mijn ‘Ik begrijp dat VVD Staatssecretaris Klaas Dijkhoff vooral niet gelezen wil worden’ is het tijd om Jaap terecht te wijzen. „Je smakt in mijn oor. Je bent aan het eten en bellen tegelijk, ik vind dat ongepast.” Hij lacht. ‘Ja ik eet drop’.” Het smakken gaat rustig verder. „Ik vind het storend”, zeg ik. „Vooral omdat mijn dropjes op zijn.” Hij lacht: „Het wordt dus niets met Metro”, smakt hij in mijn oor. „Jammer dat ik geen beter nieuws voor je heb.” Nou Jaap. En Klaas. Ik heb pas slecht nieuws voor jullie: De oplage van de Volkskrant is iets meer dan 200.000, die van NRC ligt rond 175.000 en de oplage van het AD iets van 350.000. Allemaal ruim onder de Metro-oplage. Hun social media-bereik is nog geen fractie van dat van Metro. Ik kan me voorstellen dat je je best ‘prettig’ voelt om in zo’n krant te staan waar je geen repliek krijgt van lezers.

Kijk Jaap, en Klaas ook, ik acht Metro-lezers wijs genoeg om tot aan de volgende verkiezingen te onthouden dat VVD staatssecretaris Dijkhoff zich ‘niet prettig voelt’ bij Metro en Metro-lezers. Ik acht Metro-lezers wijs genoeg om te onthouden dat Jaap, en Klaas ook, Metro onderschat als belangrijkste krant van Nederland; wijs genoeg om te onthouden dat Jaap het fatsoen niet had om drie minuten te wachten met het vreten van een dropje, terwijl hij 1.2 miljoen Metro-lezers als ‘onprettig’ wegzet. Geef niet hoor Jaap. Want uitleggen aan 1,2 miljoen Metro-lezers hoe VVD staatssecretaris Klaas Dijkhoff gaat voorkomen dat ook wij in Nederland het slachtoffer worden van terroristische aanvallen, daar zou ook ik mij ‘niet prettig’ bij voelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.