Ebru Umar
Ebru Umar Opinie 13 nov 2015
Leestijd: 2 minuten

Hey VVD: laat vluchteling zich invechten

De Fries met Marokkaanse naam heeft zich blijkbaar al in 2010 ingevochten bij de VVD en zit in de Tweede Kamer. Maar met invechten alleen ben je er nog niet, je telt pas mee als je leugens kunt verkopen. Leugens die niet tot een politiek Waterloo leiden zoals bij Opstelten en Teeven. Nee, leugens die je partij doen ‘shinen’ in de peilingen, je opponent wegvagen en de kiezer aan jouw kant krijgen. Asielzoekers en vluchtelingen aanvallen doet het altijd goed. Blijkbaar was de beurt aan Malik Azmani om te scoren.

Op zich heeft de Fries een punt met zijn blabla dat asielzoekers en vluchtelingen buiten de EU opgevangen dienen te worden. En ook met het sluiten van de Europese grenzen zegt Azmani niets wat anderen niet denken. Waar het echter misgaat, is de valse suggestie dat zijn gebrabbel kans van slagen heeft. Ten eerste gaat Nederland niet over de buitengrenzen van Europa – helaas. Ten tweede hebben vluchtelingen alles te winnen door op een gammel bootje de Middellandse Zee over te steken, als het alternatief sterven door bommen en granaten is. Ten derde heeft Europa een hele serie verdragen gebaseerd op alom bejubelde christelijke waarden en normen. Sinds een paar jaar is daar uit pure armoe de term ‘joods’ ook nog voorgezet. Verdragen die zeggen dat Europa vluchtelingen en asielzoekers zal opnemen en beschermen. Suggereren dat de grenzen dicht kunnen, is puur opportunisme. Helemaal in lijn met het kiezersbedrog door een partij die bij monde van haar leider én MinPres 1000 euro teruggave belooft aan de kiezer en bezweert geen cent naar Griekenland te sturen.

Door de verontwaardiging over Azmani’s opportunisme – alleen (ex)PVV wil hem steunen, nou dan weet je het wel – zou je bijna de boodschap vergeten. Er is niets mis met het opvangen van asielzoekers en vluchtelingen in de regio. Maar als dat niet lukt, is het verstandiger om Nederland oninteressant te maken voor potentiële vluchtelingen, asiel- en gelukszoekers. We zijn niet gebaat bij asielzoekerscentra die gemeenschappen ontwrichten, mensen jaren gevangen houden in uitzichtloze situaties om ze vervolgens na dertien jaar als uitgeprocedeerde asielzoeker tot illegaal te verklaren. Terwijl ze inmiddels kinderen hebben die geen ander thuis dan Nederland kennen. Vluchtelingen en asielzoekers opvangen om ze daarna uit te kotsen, nee, dát is menselijk. Geheel in lijn met de joods-christelijke waarden en normen, niet?

De vraag is waarom we vluchtelingen zouden pamperen. Waarom zouden we ze een dak boven het hoofd, bedden, eten, Miele-wasmachines, advocaten en het uitzicht op het Nederlanderschap met rechten als een uitkering moeten geven? Onze armoe is nog altijd beter dan wat ze in hun land van herkomst achterlieten. Terwijl het zo simpel is: laat vluchtelingen zich invechten. Want het opportunisme van een Friese VVD’er met een Marokkaanse naam, is puur kiezersbedrog, misleiding en oplichting. Er zal geen vluchteling minder naar Nederland afreizen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.