Ebru Umar
Ebru Umar Opinie 13 nov 2015
Leestijd: 2 minuten

Beste Geert Wilders,

Doodziek word ik ervan: het bellen met Michael Heemels om een interview met je in te plannen. Michael regelt je media-aanvragen, maar boze stemmen hebben me al ingefluisterd dat die opdracht een andere schijnt te zijn: aan het lijntje houden.

Ik heb goed nieuws voor je: dat doet Michael fantastisch. Van terugbellen heeft hij nog nooit gehoord en van afspraken en beloftes nakomen ook niet. Hij is een kei in de volgende zin: "Ik durf het bijna niet te zeggen maar morgen bel ik je écht." Die morgen moet nog aanbreken. En niet sinds gisteren maar al sinds maart. Michael is allerhartelijkst, dat dan weer wel. Maar mijn hoofdredactie moet ondertussen wel denken ‘ontzettende amateur’. Over mij dan hé? Maart! Daar kan de MinPres nog wat van leren; die vijf weken die staan voor zijn interviewaanvragen zijn dan ineens peanuts.

Kijk, dat je behoort tot de politici over wie Pauw-eindredacteur Herman Meijer klaagt dat ze niet in zijn tv-programma komen, dat snap ik. #TeamGeert hier. Mateloze bewondering heb ik voor de manier waarop jij de media bespeelt met tweets. Easypeasy! Geen radio- en tv-optredens, maar met een simpele tweet haal je het nieuws al. Schaarste maakt bemind. Maar weet je wat het is, Geert? Je degradeert mij en mijn krant tot het niveau van Herman Meijer en zijn grachtengordelvrienden. Het zijn mensen, partijen met wie ik niets te maken wil hebben, maar dat neemt niet weg dat ik mijn vak serieus neem. Als ik de opdracht krijg van Metro om jou te interviewen, dan wil ik voldoen aan mijn opdracht. Dan wil ik leveren aan mijn lezers. In tegenstelling tot wat zich in die tv-programma’s afspeelt, gaat het niet om mij maar om de geïnterviewde. En voor de volledigheid: van wat ik ermee verdien, nou, daar kan ik net een zonnebril voor kopen. Dus ik bén niet eens te vergelijken met goedvolkjournalisten en wens dus ook niet zo behandeld te worden.

Inmiddels (maand of twee geleden?) heeft Michael me verteld dat Metro bovenaan je interviewlijstje staat, Geert. Maar laten we dan een afspraak maken! Dus gisteren belde ik Michael weer: onbereikbaar. Vakantie natuurlijk. Moet ook gebeuren. Maar ik ben binnenkort óók met vakantie en wil graag onze date plannen. Lukt het tussen 10 en 26 september? Waar we het over gaan hebben? Nou dat lijkt me logisch: de gouden pieten, de kolonisatie van de wereld door IS, half Afrika dat Europa in wil, het GeenPeil-referendum (help je mee Geert, zou best fijn zijn, we hebben 300.000 handtekeningen nodig) en wat verder ter tafel komt.

Misschien neem ik wel een kitten voor je mee – weet je nog dat je mij, een jaar of 8 geleden vertelde drie katten te hebben? Was voor Libelle. Vorig jaar was het opeens wereldnieuws omdat het in VK stond en het er inmiddels twee zijn. Tja. Kom op Geert. Mijn Metro-lezers en ik zijn nu wel lang genoeg aan het lijntje gehouden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.