Metro en ANP
Metro en ANP Openbaar vervoer 5 jan 2020 / 07:59 uur

Treinverkeer tussen Utrecht en Den Haag hervat

Reizigers van Utrecht naar Den Haag en andersom moesten dit weekend met flink wat extra reistijd rekening houden. Door een ontspoorde trein reden er geen treinen tussen de steden. Eerder dan verwacht is het spoor weer vrijgegeven.

De NS heeft het treinverkeer tussen Den Haag en Gouda om half elf hervat. Sinds donderdag reden er geen treinen op het spoor, nadat een dubbeldekker was ontspoord.

Sneller dan verwacht

De verwachting was dat de treinen maandagochtend pas weer konden rijden. De werkzaamheden van ProRail zijn volgens de NS sneller gegaan dan vooraf gedacht.

Zondag rijden er alleen nog twee intercity’s per uur en geen sprinters, meldt de NS. Dit heeft te maken met eerder aangekondigde werkzaamheden. Vanaf maandagochtend rijdt alles weer volgens de dienstregeling.

Defect aan wielen

Een defect aan twee wielen veroorzaakte de ontsporing donderdag. Een conducteur raakte licht gewond. Ongeveer 170 mensen moesten worden overgebracht naar een andere trein. De trein reed 30 km per uur toen hij ontspoorde.

Wat er precies is gebeurd met de wielen van de trein wordt nog onderzocht. Uit voorzorg worden alle 49 toestellen van hetzelfde type extra gecontroleerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Treinverkeer tussen Utrecht en Den Haag hervat
Sluiten