Metro en ANP
Metro en ANP Openbaar vervoer 8 jan 2020

NS-bus rijdt personenauto’s aan, vrouw overleden

In het Noord-Hollandse Bussum is een vrouw om het leven gekomen nadat ze bekneld raakte onder een bus. De buschauffeur van een NS-stopbus richtte een ravage aan toen hij vijf auto’s aanreed.

Dat gebeurde op de Comeniuslaan in Bussum. Naast vijf auto’s, heeft de chauffeur ook een bakfiets aangereden. De bestuurster uit Naarden raakte daarbij bekneld onder de bus en kwam te overlijden.

In de bakfiets van de vrouw zat ook een kind, maar het is niet bekend hoe dat eraan toe is. Het kind is na de aanrijding ondergebracht in een nabijgelegen woning, heeft de veiligheidsregio bekendgemaakt.

https://twitter.com/BrwGooiVecht/status/1214937172148666368

In de straat is sprake van „chaotische taferelen", laat een woordvoerder weten. Er zijn massaal brandweer, medisch personeel en politie ter plaatse. Er wordt vermoed dat de chauffeur van de bus onwel is geworden en vervolgens geparkeerde auto’s heeft geramd en meegesleurd door de straat. Daar wordt nog onderzoek naar gedaan.

Stopbus

Op foto’s is te zien dat het om een stopbus van de NS gaat. Volgens De Gooi en Eemlander reed de bus op de weg vanwege een sein- en wisselstoring op het spoor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
NS-bus rijdt personenauto’s aan, vrouw overleden
Sluiten