Metro en ANP
Metro en ANP Openbaar vervoer 12 dec 2019 / 13:45 uur

NS stopt met melding ‘aanrijding met persoon’

De NS gaat in de toekomst voorzichtiger om met meldingen over zelfdodingen op het spoor. Vanaf zondag stopt het spoorbedrijf met de melding ‘aanrijding met persoon’.

Het gaat om de informatie die wordt omgeroepen op stations en de tekst op de website en in de app Reisplanner. Nu wordt een zelfdoding op het spoor nog aangeduid met ‘aanrijding met een persoon’, maar dat verandert in alleen ‘aanrijding’.

De NS krijgt geregeld reacties van mensen die moeite hebben met de tekst ‘aanrijding met een persoon’. Zorgverleners en professionals op het gebied van suïcidepreventie en betrokkenen roepen daarnaast al langer op om die aanduiding te veranderen.

Verdrietige herinneringen

Uit onderzoek van het Trimbos Instituut blijkt ook dat de huidige tekst verdrietige herinneringen kan oproepen bij reizigers. Het instituut heeft het spoorwegbedrijf aangeraden de tekst aan te passen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NS stopt met melding ‘aanrijding met persoon’
Sluiten