Metro en ANP
Metro en ANP Openbaar vervoer 28 nov 2019 / 10:40 uur

Opnieuw een trein beschoten

Een stilstaande trein is in de nacht van woensdag op donderdag beschoten. Er waren geen reizigers of personeelsleden aanwezig in het toestel en de daders zijn nog onbekend. 

Volgens een woordvoerster van de NS gaat het om een trein die op een opstelplaats in Onnen (provincie Groningen) stond.

Gesneuvelde ruit

Er raakte niemand gewond en de schade bleef beperkt: één ruit is gesneuveld. „Zoals altijd in dit soort gevallen zullen we aangifte doen en gaan we proberen de schade op de dader te verhalen", aldus de woordvoerster.

Niet de eerste keer

Dit is niet de eerste keer dat treinen worden vernield. Zo werd er in Sittard maandagavond vanaf en viaduct een stoeptegel op een trein zonder passagiers gegooid. Die miste de trein op een haar, een ruitenwisser van de trein sneuvelde wel.

Opnieuw een trein beschoten
Eén van de vernielde ruiten na beschieting in Noord-Brabant. /ANP

Ook vorige week was het raak: twee passagierstreinen in Noord-Brabant werden beschoten. Hier werden in totaal zes ruiten vernield. Niemand raakte gewond en de politie hield nog diezelfde avond twee 15-jarige jongens uit Dorst en Breda aan met balletjespistolen. Ze worden verdacht van vernieling en verboden wapenbezit en moeten zich voor de kinderrechter verantwoorden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opnieuw een trein beschoten
Sluiten