Metro
Metro Openbaar vervoer 14 jul 2019 / 19:48 uur

Vrouw bijna te laat voor operatie, trein stopt extra

Hoofdconducteur Sander Heling (22) uit Assen besloot samen met zijn collega’s een trein kort stil te zetten in Hoogeveen, ondanks dat de trein daar normaliter niet stopt. In de trein zat namelijk een vrouw die op tijd moest komen voor haar operatie in het ziekenhuis. Dat meldt RTV Drenthe

‘Ik zag de paniek in haar ogen’

„Er gingen twee dingen mis: ze nam plaats in de 1e klas, terwijl ze een kaartje had voor de 2e klas. Bovendien wilde ze naar Hoogeveen en daar stopt de intercity niet", aldus Heling tegenover de regionale zender. „Toen ik dat aan haar vertelde, zag ik de paniek in haar ogen."

Heling bood direct een helpende hand, toen hij erachter kwam dat de desbetreffende vrouw hulp nodig had. „Deze mevrouw had bij aankomst in Zwolle met de stoptrein terug kunnen gaan naar Hoogeveen, maar dan was ze te laat geweest voor haar operatie. Ik kon niet anders dan deze oplossing bedenken, al ben ik natuurlijk afhankelijk van derden."

Joris Polman, de machinist van de intercity waar de vrouw in zat, dacht er net zo over, evenals de verkeersleiding.

Heling: „Het oponthoud nam nog geen 30 seconden in beslag. Bovendien had de hele coupé begrip voor de situatie. Ik kreeg zelfs meer verzoekjes, maar daar kon ik natuurlijk niet aan voldoen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw bijna te laat voor operatie, trein stopt extra
Sluiten