Redactie Metro
Redactie Metro Openbaar vervoer 28 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Nog steeds minder treinen door hitte

De NS laat zondag nog steeds minder treinen rijden. Veel treinen zijn door de hitte kapot gegaan. Het is de vierde dag op rij dat er treinen uitvallen en er vertragingen ontstaan als gevolg van de hoge temperaturen.

Stroomstoring

Tussen Amsterdam en Den Haag, Amsterdam en Utrecht, Amsterdam en Alkmaar, Utrecht en Eindhoven en Eindhoven en Sittard rijden minder intercity’s. Tussen Amsterdam en Rotterdam rijden minder hogesnelheidstreinen. Rond Amsterdam Centraal waren er zondagochtend ook nog eens vertragingen ontstaan door een stroomstoring. Rond 12.00 uur was de storing verholpen.

Volgens de NS zijn de monteurs druk bezig om de kapotte treinen te repareren en zal de dienstregeling zondagavond weer volgens het boekje verlopen.

Zeventig graden

De spoordienst waarschuwde al een paar dagen voor vertragingen op het spoor als gevolg van de hitte. Bij temperaturen hoger dan 25 graden kan het spoor wel zeventig graden worden met als gevolgd dat het uitzet. Ook kunnen er kronkels in de rails ontstaan en treinen stilvallen. De NS adviseerde reizigers om genoeg water mee te nemen in de trein.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.