Redactie Metro
Redactie Metro Openbaar vervoer 6 jun 2019 / 12:46 uur

NS lanceert nieuwe app voor begeleiden treinreis

De NS heeft een app gelanceerd waarmee je als reiziger nieuwe functies kunt testen om je treinreis nog beter en leuker te maken. Met de app wil de NS inspelen op de wensen van reizigers.

Begeleiden van de reis

Waar de reisplanner van de NS al voorziet in je reis van A naar B, gaat ‘NS Lab’ zich meer richten op de juiste (reis)informatie op het juiste moment. Zo kun je zien over hoeveel minuten de trein vertrekt en zullen reizigers op grote stations naar het juiste station begeleid worden.

Op de website van het vervoersbedrijf zegt Tjalling Smit, verantwoordelijk voor innovatie: „Met meer dan twee miljoen actieve gebruikers is de bekende NS-app inmiddels een instituut. Reizigers verwachten een app om te gebruiken, niet om mee te experimenteren. Om toch snel te blijven innoveren en testen, introduceren we NS Lab. Een digitale proeftuin, waarin we reizigers op een nieuwe manier begeleiden tijdens hun reis. En waarin onze ontwikkelaars naar hartenlust kunnen experimenteren, zodat we sneller tot resultaten komen waar onze reizigers wat aan hebben.”

Relevante informatie

De bedoeling is dat de app je vanaf het inchecken stap voor stap begeleidt door je reis met relevante informatie. Daarnaast zal er ook geëxperimenteerd gaan worden met on-board entertainment. Denk aan een verhalen en cursussen in een podcast-reeks, deze keer in het kader van de Dutch Design Week.

NS Lab is te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
NS lanceert nieuwe app voor begeleiden treinreis
Sluiten