Redactie Metro
Redactie Metro Openbaar vervoer 1 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Minder treinen vrijdagochtend vanwege sneeuwval

Vrijdagochtend zullen er door de NS minder treinen in worden gezet vanwege de sneeuwbuien die over het land trekken. In het oosten en zuidoosten van Nederland en op het traject Amsterdam-Eindhoven rijden in totaal zestien treinen minder dan normaal.

De wijzigingen gelden volgens de NS tot 10.00 uur. Volgens een woordvoerder van ProRail zijn er alleen op de genoemde trajecten wat aanpassingen. „In de rest van het land rijden de treinen volgens de normale dienstregeling.”

Vertraging

Het schrappen van de treinen zorgt voor tien minuten tot een kwartier vertraging op die lijnen. Verder zijn er door de sneeuwval geen noemenswaardige problemen op het spoor ontstaan, aldus de zegsman.

De NS adviseert reizigers de reisplanner te raadplegen. Daarop worden de aanpassingen in de dienstregeling direct doorgevoerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.