Jelmer Visser
Jelmer Visser Openbaar vervoer 11 dec 2018 / 18:45 uur

NS blij met opruimactie supporters FC Groningen

De meeste artikelen over voetbalsupporters en treinreizen gaan over vernielingen of overlast. Toch hoeft dit niet altijd het geval te zijn; de supporters van FC Groningen hebben zich dit weekend zo voorbeeldig gedragen dat ze zelfs een uiting van lof ontvingen van de Nederlandse Spoorwegen.

Zo’n 150 supporters reisden zondag met de trein van Venlo terug naar Groningen, het gezelschap hield een aantal coupés bezet en de sfeer zat er goed in. En dit zonder enig spatje sarcasme.

Trots van het noorden

De conducteur van de trein, Ramon Eriks, laat aan RTV Noord weten positief verrast te zijn. Hij kreeg een melding dat er 150 supporters van FC Groningen in zijn trein zaten en meestal is dit eerder een waarschuwing dan een geruststelling. Toch ging het allemaal goed. Het werd een gezellige reis met goede gesprekken en een hoop lol. „Tuurlijk waren ze wat luidruchtig en dronken ze een biertje, maar dat maakt natuurlijk helemaal niet uit.”

Bij zo’n treinreis wordt natuurlijk een hoop rommel gemaakt, maar deze besloten de supporters zelf op te ruimen. Ze haalden vuilniszakken tevoorschijn en ruimden hun blikjes en snacks zelf op. De conducteur gaf zijn positieve ervaring door aan zijn teammanager. Hierop besloot de NS om de Groningers nog eens extra in het zonnetje te zetten.

Eriks kijkt terug op een zeer toffe werkdag. Na de overstap op Utrecht Centraal scheidden de wegen van de positief verraste conducteur en de goedgemutste fans. FC Groningen speelde met 0-0 gelijk tegen VVV, de ploeg staat momenteel veertiende in de Eredivisie. Na een zeer stroeve start van het seizoen lijkt het iets beter te gaan met de Trots van het Noorden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NS blij met opruimactie supporters FC Groningen
Sluiten