Metro en ANP
Metro en ANP Openbaar vervoer 3 jan 2018 / 08:15 uur

NS schaft groepskaartje af vanwege fraude

Als je binnenkort van plan was om nog wat korting te scoren op je treinkaartje middels het Groepsretour, dan moeten we je teleurstellen. De Nederlandse Spoorwegen vervangen per 15 januari het Groepsretour met het nieuwe Groepsticket. Het goedkope groepsretour, dat 7 euro per persoon kost, werd namelijk massaal misbruikt.

Misbruik

„Tussenhandelaren verdienden op grote schaal geld aan het doorverkopen van kaartjes en ook zijn er oplichters actief die verkochte kaartjes niet leveren", melden de NS.

Met het Groepsticket verwacht het vervoersbedrijf een einde te maken aan het misbruik van de groepskaartjes. In tegenstelling tot het oude ticket moet de hele groep nu met dezelfde trein reizen. Bovendien is het Groepsticket een enkele reis. Vanaf 5 euro per persoon (bij zeven personen) reis je het hele land door. Het NS Groepsticket kan je alleen gebruiken op werkdagen tijdens de daluren en in het weekend.

In 2013 introduceerden NS het Groepsretour als actiekaartje voor groepen. Jaarlijks zouden meer dan 200.000 mensen misbruik hebben gemaakt van het actietarief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NS schaft groepskaartje af vanwege fraude
Sluiten