Redactie Metro
Redactie Metro Openbaar vervoer 19 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Dienstregeling NS zo goed als normaal

Bijna alle treinen van de NS rijden weer volgens de dienstregeling. Op een aantal plekken vinden nog herstelwerkzaamheden plaats. Daar rijdt nog niet alles normaal.

De verwachting is dat de problemen op de trajecten waar nog herstelwerkzaamheden plaatsvinden, in de loop van de ochtend zijn opgelost. Reizigers moeten rekening houden met de inzet van kortere treinen of bussen. Raadpleeg dus even de Reisplanner voordat je vertrekt.

Code geel

Door de westerstorm lag donderdag al het treinverkeer in Nederland stil. Vrijwel de hele dag hadden reizigers te maken met het uitgevallen treinverkeer. Pas in de nacht van donderdag op vrijdag zette de NS bussen in.

Ook vrijdag geeft het KNMI een waarschuwing. In het noorden en oosten van het land geldt code geel door lokale gladheid door bevriezing of winterse buien.

Windstoten van 130 km/u

Donderdag gold code rood voor één van de zwaarste stormen van dit jaar. Er werden windstoten van zo’n 130 kilometer per uur waargenomen. Het Verbond van Verzekeraars schat de schade als gevolg van de storm op zo’n 90 miljoen euro.

https://twitter.com/tensioncoach/status/953918764386570240

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.