Merel Driessen
Merel Driessen Openbaar vervoer 4 dec 2017 / 08:11 uur

Toegangspoortjes Amsterdam Centraal dicht

De poortjes op Amsterdam Centraal zijn maandag dichtgegaan. Treinreizigers hebben voortaan een ov-chipkaart met voldoende saldo nodig om de poortjes te kunnen openen.

Reizigers met de bus, tram metro of pont kunnen via de IJ- en Amstelpassage zonder in te checken de andere zijde van het centraal station bereiken.

Minder zwartrijders en agressie

Het sluiten van de poortjes leidt volgens NS tot minder zwartrijders en minder agressie in de trein. Bovendien voelen meer reizigers zich veilig. Op stations zonder poortjes voelt 79 procent van de reizigers zich veilig. Op stations met gesloten poortjes is dat een percentage van 89 procent.

Proef

Amsterdam Sloterdijk is het laatste station in de hoofdstad waar de poortjes nog niet gesloten zijn. Van 30 november tot en met 2 december vond daar een proef plaats. Als deze positief is verlopen, wil NS nog voor het eind van het jaar ook daar de poortjes sluiten.

Inclusief Sloterdijk zijn eind dit jaar op 74 treinstations de poortjes gesloten en passeert 87 procent van de reizigers een poortje tijdens hun reis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Toegangspoortjes Amsterdam Centraal dicht
Sluiten