Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Openbaar vervoer 20 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Sporten of gamen in trein? Test nu de themacoupés!

Vind je dat je te weinig beweegt door te forenzen met de trein? Of vind je dat je te weinig tot rust kunt komen door de drukte? Dat kan vanaf zaterdag anders. Om reizigers meer keuze te geven hoe ze hun reistijd benutten, test NS vier themacoupés in treinen op weg naar de Dutch Design Week.

NS heeft designers uitgedaagd om met een aantal concepten te komen en vier hiervan worden daadwerkelijk getest. Je kunt plaatsnemen in de volgende coupés.

Spoorwijs

Foto's Maaike Poelen_Designers
Foto's Maaike Poelen_Designers

Spoorwijs is een quiz die reizigers spelen tegen medereizigers met onder andere vragen over wat je buiten ziet en tekenopdrachten. Via je smartphone word je op een subtiele manier uitgedaagd en gestimuleerd om interactie te zoeken met medereizigers én om het traject waarop je rijdt te ontdekken. Realtime speelt de hele coupé hetzelfde spel en wordt er op individueel niveau en als groep in competitie met elkaar gespeeld.

MindfulNS

Tijdens een korte training leer je eenvoudige technieken van coach Viktoria Susovits voor een ontspannen start van de dag en een soepele overgang van werk naar privé. Je kunt via de app deelnemen aan een gratis mindfulness trainingsprogramma van 6 tot 8 weken of juist via eenmalige oefeningen kennismaken met mindfulness in de trein.

Reis je fit

Tijdens het reizen buik- en rugspieren trainen, in het gangpad surfen op het ritme van de trein en opveren als er iemand naast komt te zitten. Het kan allemaal inde Reis je fit coupé. Door de bewegende meubels kom je vanzelf in beweging. Ieder meubel heeft een eigen functie: de gestoffeerde Macaron zitkussens trainen je buik- en rugspieren, de watertegel Floatile laat je balanceren terwijl je staat en het Bambata waterkussen veert op als er iemand naast je komt zitten op een van de loungebanken in de nieuwe treinen.

Luisterruit

Luisterruit is een audiotour in de trein. Rijdend door het landschap luister je naar de jongste treinmachinist, de oudste conducteur en het verhaal achter de meest vreemde gevonden voorwerpen. Je krijgt ’een nieuw paar ogen en oren’ om de wereld in en rondom de trein te ervaren.

De speciale coupés zijn tijdens de Dutch Design Week te vinden in de treinen op de trajecten Amsterdam – Eindhoven en Den Haag – Eindhoven. Aan de hand van de resultaten van deze experimenten bepaalt NS of en hoe de ontwerpen gerealiseerd gaan worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sporten of gamen in trein? Test nu de themacoupés!
Sluiten