Evie Westland
Evie Westland Openbaar vervoer 24 feb 2017 / 15:43 uur

Liefde op het station: huwelijksaanzoek NS-collega’s

Een bijzondere dag bij de Nederlandse Spoorwegen: conducteur Leo van Haaster (55) vroeg zijn Marlies de Beij (46) ten huwelijk op station Haarlem. NS, werkgever van beide geliefden, zat in het complot.

„Het was een prachtige dag en Marlies was compleet verrast!”, vertelt Leo enthousiast. Drie maanden geleden besloot de NS-conducteur de stoute schoenen aan te trekken en dé grote vraag te stellen. En omdat ze beiden bij de NS werken, Leo als conducteur en Marlies als Tickets- en Servicemedewerker, besloot Leo hun werkgever ook te betrekken bij het bijzondere moment.

Schiphol

Zo kreeg Marlies te horen dat ze een extra dienst moest draaien, om haar naar het juiste station te lokken. „Gewoonlijk werkt zij bij Schiphol, maar vandaag moest ze naar Haarlem komen. Daar kreeg ze een melding dat ze naar het perron moest komen om iemand met een handicap in de trein te helpen. Niet zo vreemd: normaal gesproken doet zij dat ook. Dus ze kwam nietsvermoedend naar beneden lopen, en toen stond ik daar ineens.”

Hoewel de twee allebei al jarenlang bij NS werkten, zijn ze ‘pas’ vijf maanden samen. „Maar het voelde zó goed, dat ik geen moment twijfelde.”

Verdrietig

Daar ging wel een verdrietig moment aan vooraf. Een gemeenschappelijke collega uit Alkmaar overleed na een ziekte. „Ik had op dat moment een schouder nodig en Marlies was een ontzettend grote steun voor mij in die tijd. We hebben ook een hele warme band met de weduwe van die collega. Ze zal eregast op onze bruiloft zijn.”

De twee mochten na het aanzoek met ‘De Kameel’ (een oud, tweekoppig treinmodel) een nostalgisch ritje maken. „Bij terugkomst in Amsterdam werden de deuren van de Koninklijke Wachtkamer geopend en stond er een heerlijke lunch voor ons klaar”, vertelt Leo. „Dat is toch fantastisch?” De conducteur is dan ook behoorlijk in zijn nopjes met zijn baas. „Ik ben ontzettend trots op mijn werkgever. Ze hoeven dit niet te doen, maar ze doen het toch maar mooi!” De plechtigheid vindt op 20 juli plaats.

'De Kameel' / Foto: Wikipedia

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Liefde op het station: huwelijksaanzoek NS-collega’s
Sluiten