Inge Schouten
Inge Schouten Openbaar vervoer 7 dec 2016 / 19:32 uur

Dit zijn de 5 beste werkgevers van Nederland

De arbeidsmarkt trekt aan, de banen liggen nog niet voor het oprapen, maar keuze is er zeker. Daarom is het goed om te weten welke werkgever de beste is. Vacature- en carrièremarktplaats Glassdoor heeft werknemers gevraagd hun baan feedback te geven. Niet alleen het werk zelf, maar ook de bedrijfscultuur en de baas werden beoordeeld.

1Vodafone

Waar zijn de beste carrièremogelijkheden, krijg je gemakkelijk compensatie en hoe zijn de arbeidsvoorwaarden? Nederlandse werknemers waren het meest te spreken over telecomgigant Vodafone. Van de 5 punten, scoorde Vodafone er 4,4, en staat daarmee bovenaan de lijst. „Goede arbeidsvoorwaarden, betrokken, veel ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling. Ga altijd met veel plezier naar m’n werk”, aldus een sales advisor uit Utrecht. Een collega schrijft bij de pluspunten: „Professioneel en een gemotiveerd team. Goede carrièremogelijkheden. Bovengemiddeld salaris en goede beloningen voor hard werken. Goed contact met management.” Minpunten heeft hij ‘tot nu toe’ nog niet.

2Nederlandse Spoorwegen

NS, die vooral bij de eerste herfstbladeren of sneeuwvlokjes op het spoor overspoeld wordt door klachten wegens vertraging, blijkt toch populair onder werknemers. Anoniem schrijft iemand dat de NS een topwerkgever is. „De NS-collega’s zijn een hecht team met ieder ‘hart voor de zaak’, prettige en fijne werkomgeving." Zelf lijken medewerkers zich bewust van de vaak gehoorde kritiek op het vervoersbedrijf. Toch doet dat niets af aan hun waardering voor hun baas: „Een minpunt zou kunnen zijn dat NS altijd onder het vergrootglas van Nederland en de media ligt, echter is dit voor mij géén minpunt.”

3Sligro Food Group

Met een 4,3 komt de groothandel Sligro op een derde plek. „Sterke cultuur van samenwerken en ondernemerschap in plaats van bureaucratische werkwijzen en hijgerige budgetterreur en kwartaalcijfers”, schrijft een HR-directeur uit Veghel. Hij prijst de korte lijnen, de informele sfeer en vindt het fijn dat er geen ivoren torens zijn. Terwijl hij geen minpunten kan bedenken, weet een kassamedewerker uit Arkel wel iets te noemen. „Nieuwe collega’s worden niet goed getraind. Tijdens de serviesactie was er al heel snel een gebrek aan bekers en schaaltjes.”

4UMC Utrecht

Het eerste en enige ziekenhuis in deze lijst is het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. „Gericht op kwaliteit, innovatie, kennisvergaring en veiligheid. Kans om je eigen functie vorm te geven”, aldus een IT-manager. Een leerling-verpleegkundige heeft het over een „inspirerende werkomgeving, prettige digitale werkomgeving.” Wel kan er volgens de werknemer nog gewerkt worden aan het leerklimaat voor studenten. Deze is op veel afdelingen nog te onveilig, maar hier wordt wel aangewerkt, aldus de werknemer.

5Deen Supermarkten

Het steeds groter wordende Deen is goed voor een vijfde plek. „Ik heb het zelden zo naar mijn zin gehad bij een werkgever als bij Deen. Het betaalt goed, ik heb de gezelligste collega’s en we zijn een hecht team”, zo schrijft een tevreden verkoopmedewerker uit Amsterdam. Een ander is erg te spreken over de doorgroeimogelijkheden ‘zolang je je best doet’. Ook bij Deen kan het altijd iets beter. „Van wat ik hoor, is er veel verschil in regiomanagers hoe ze een winkel beoordelen. Hier zouden ze iets wat meer op één lijn moeten zitten.

Kijk hier voor de volledige lijst. Deze is samengesteld op basis van vrijwillige reviews. Afgelopen jaar zijn gegevens verzameld van bedrijven met minstens duizend werknemers. Bovendien moeten bedrijven minstens 25 reviews hebben, waarvan zeker 2 reviews van het afgelopen jaar (15 november 2015 – 16 november 2016). Academische instellingen, scholen en universiteiten komen niet in aanmerking voor een plekje in deze lijst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 beste werkgevers van Nederland
Sluiten