Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Openbaar vervoer 24 jun 2016 / 15:10 uur

Deze jury beoordeelt producers Station Tracks

De grote producerswedstrijd voor dj-talenten, Station Tracks: Share Your Talent, is onderweg. De jury is nu bekend. Meedoen? Scroll naar het einde van dit artikel.

NS Stations en muziekplatform 22tracks kondigden onlangs in Metro Station Tracks: Share Your Talent aan. Deze wedstrijd voor talentvolle danceproducenten eindigt op de dag dat Amsterdam in de ban is van elektronische muziek. Op 21 oktober mag de winnaar een optreden geven op station Amsterdam Centraal. Deze week werd de samenstelling van de jury een feit. We stellen de juryleden graag aan je voor.

1 The Flexican

Deze Nederlandse dj werd als Thomás Goethals geboren in Mexico-Stad. The Flexican maakt deel uit van de groep Flinke Namen en bracht in 2013 Watch Out For This (Bumaye) uit met Major Lazer, Busy Signal en FS Green.

2 FeestDJRuud

We moeten in december (Heineken Musical Hall) afscheid nemen van deze succes-dj. Na drie gouden platen en de hit Feesttent stopt Ruud Geurts met het dj-leven. Nog één keer stort hij zich vol overgave in de jury van Station Tracks om het grootste talent te ontdekken.

Deze jury beoordeelt producers Station Tracks
FeestDJRuud.

3 Jan Maarten Hartong

Hartong is van The School of House, de nieuwe vakschool en het educatieplatform voor de dance-industrie. De school maakt educatie voor en levert gastsprekers aan onderwijsinstellingen als het ROC, NHTV Breda en Conservatorium Amsterdam. Courses en masterclasses voor artiesten en young professionals worden georganiseerd. Vakdocenten en gastsprekers zijn onder meer Sjoerd Wynia (AIR), Nicky Romero, Roog en Steve Rachmad.

Waar ga je op letten in deze producerswedstrijd?

FeestDJRuud: Het is een cliché, maar toch originaliteit. Het is tegenwoordig niet heel moeilijk om muziek te maken, maar van de dingen die ik voorbij hoor komen, klinkt de muziek vaak hetzelfde of gebaseerd op iets bestaands, meer dan dat het echt eigen is. Het is goed om je te laten inspireren met wat er al is. Ik mis vaak een eigen weg hierin.

Jan Maarten Hartong: Op originaliteit en functionaliteit van de tracks. Een eigen onderscheidende sound creëren is voor een artiest misschien wel de moeilijkste taak. Daarnaast moet een track bruikbaar zijn voor dj’s. Het arrangement en de energie van de track zijn daarvoor essentieel.

The Flexican: Originaliteit, compositie, wat voor geluiden er worden gebruikt en de kwaliteit van de totale eindmix.

Ontdek obscure labels

Wat is jouw beste tip voor de producers?

Jan Maarten Hartong: Blijf dicht bij jezelf, maak muziek die jij goed vindt. Luister verder veel naar muziek. Duik in onbekende genres, ontdek obscure labels en blijf je ontwikkelen.

The Flexican: Probeer jouw tracks uit op verschillende plekken. Luister ze in de auto, via je telefoon, met headphones, grote speakers en bij iemand anders thuis. Zo ben je in een andere omgeving en kan je goed horen wat er mis zou kunnen zijn. Vraag mensen om je heen wat ze ervan vinden.

FeestDJRuud: Probeer niet alles alleen te willen doen. Werk met anderen samen voor het delen van tips en ervaringen.

Deze jury beoordeelt producers Station Tracks
The Flexican.

Goede training

Wat vind je van de prijs dat iemand mag draaien op Amsterdam CS op 21 oktober?

The Flexican: Supertof, de drukste plek van Amsterdam. Velen zullen je zien en horen, een goeie training om voor veel mensen te draaien die jou niet kennen.

FeestDJRuud: Helemaal top. Mag ik dat hosten door de stationsspeakers?

Jan Maarten Hartong: Ik vind het een hele toffe prijs. Ik adviseer de winnaar dan ook al zijn of haar housekrakers af te stoffen om Amsterdam Centraal op z’n kop te zetten.

Crowdsurf

Heb je zelf ooit op een station gedraaid?

FeestDJRuud: Nee, maar wel een crowdsurf gedaan in een trein…

Jan Maarten Hartong: Nee, maar Rotterdam CS lijkt me wel wat. Daar liggen mijn roots en het is onlangs prachtig verbouwd.

The Flexican: Nee, nog nooit!

Deze jury beoordeelt producers Station Tracks
Jan Maarten Hartong.

Meedoen kan tot 31 juli

De inschrijving voor Station Tracks: Share Your Talent opende twee weken geleden, maar je kunt nog meedoen en wel tot en met 31 juli!

Een zelf geproduceerde ‘Station Track’ kun je uploaden via www.stationtracks.nl. De jury kiest 22 inzendingen die vanaf 1 september in een playlist op 22tracks te horen zijn. Op Metro’s Facebookpagina worden vanaf die dag 22 dagen lang, telkens één inzender, om 22.00 uur aan de luisteraars en lezers voorgesteld.

De winnaar wordt op 1 oktober bekendgemaakt en mag op vrijdag 21 oktober draaien op station Amsterdam Centraal. Dat weekend wordt in de hoofdstad het Amsterdam Dance Event gehouden. The School of House begeleidt de deelnemer in het traject naar zijn eigen optreden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Deze jury beoordeelt producers Station Tracks
Sluiten