Redactie Metro
Redactie Metro Sport 5 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Arena komende zomer officieel Johan Cruijff Arena

Het heeft even geduurd, maar het is officieel: de Amsterdam Arena verandert bij de start van het voetbalseizoen 2018-2019 van naam in de Johan Cruijff Arena. Alle betrokken partijen hebben na lang discussiëren eindelijk overeenstemming bereikt over naamswijziging. Het nieuwe logo van de Johan Cruijff Arena wordt onthuld rond 25 april, de dag waarop de legendarische voetballer 71 jaar zou zijn geworden.

„Het wordt hoog tijd om Johan Cruijff een waardig eerbetoon te geven en de breed gedragen wens, die Eberhard van der Laan namens de stad uitsprak, te realiseren", zegt Henk Markerink, directeur Amsterdam Arena. „We zijn blij voetballegende Johan Cruijff, een groot Amsterdammer, hiermee een permanent eerbetoon te kunnen geven. Als stadion zijn we er trots op dat we zijn naam mogen dragen."

Grootste voetballer

„Johan Cruijff is de grootste voetballer die Ajax heeft voortgebracht", zegt Ajax-directeur Edwin van der Sar. „Mede dankzij hem is Ajax een grote naam in binnen- en buitenland. Mooi dat het stadion naar hem vernoemd wordt."

Ook de familie Cruijff laat weten blij te zijn met het nieuws. „We zijn blij dat het nu daadwerkelijk zover is dat het stadion vanaf het nieuwe voetbalseizoen officieel de Johan Cruijff Arena mag heten."

Voorbereidingen

De Amsterdam ArenA is al druk bezig met de vele voorbereidingen die de naamswijziging met zich meebrengt. Het is een flinke klus, op termijn moet natuurlijk alles, van de borden bij de ingang, de vlaggen tot de kleding van de stewards, de naam Johan Cruijff ArenA dragen.

Cruijff overleed op 24 maart 2016.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.