Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 20 dec 2017

Ajax uitgeschakeld in de beker door FC Twente

Net als twee weken geleden in de competitie liet Ajax zich woensdagavond ook in de beker in de laatste minuut verrassen door FC Twente. De Tukkers maakten in de laatste minuut gelijk (1-1) waardoor na een een verlenging zonder treffers een strafschoppenserie noodzakelijk was in het bekerduel met de Amsterdammers. De Tukkers zegevierden uiteindelijk na penalty’s.

Adnana Tighadouini miste namens FC Twente als eerste vanaf elf meter. Vervolgens verzuimden Hakim Ziyech en Matthijs de Ligt namens Ajax vanaf elf meter te scoren.

Blessuretijd

Justin Kluivert opende in de achttiende minuut de score (0-1). Lang leek de aanvaller een beetje revanche te nemen voor het puntenverlies dat Ajax ruim twee weken geleden in de competitie tegen FC Twente leed (3-3). Maar Twente kwam in blessuretijd op gelijke hoogte door een schot van Oussama Assaidi.

Twente speelde de laatste negen minuten van de verlenging trouwens met een man minder omdat Thomas Lam een tweede gele kaart kreeg.