‘Max Verstappen eindelijk verlost van Renault’

14 september 2017 om 15:25 door Metro & ANP
‘Max Verstappen eindelijk verlost van Renault’
'Renault neemt afscheid van Red Bull'

Goed nieuws voor Max Verstappen. Vanaf 2019 rijdt Red Bull niet meer met motoren van Renault, maar met die van Honda.

Einde contract

Niet Red Bull, maar Renault zou de samenwerking hebben opgezegd. Zij zouden het Formule 1-team te kennen hebben gegeven het eind 2018 aflopende contract niet te willen verlengen. Dat meldt de BBC donderdag, in de aanloop naar de Grote Prijs van Singapore.

Voor de Oostenrijkse renstal is Honda dan de meest voor de hand liggende keuze. Motoren van Ferrari en Mercedes zijn geen optie, omdat zij de concurrentie niet willen versterken.

In 2018 zal Toro Rosso, het opleidingsteam van Red Bull, al de overstap maken van Renault naar Honda.

Frustraties

De motoren van Renault kwamen dit seizoen onder een vergrootglas te liggen, omdat Verstappen tot zijn grote frustratie (en die van de vele Nederlandse fans) geregeld uitviel met motorpech.

Red Bull beleefde hoogtijdagen met de Franse motorproducent toen van 2010 tot 2013 Sebastian Vettel vier wereldtitels op rij behaalde.

Vertrek Max

De eventuele overgang van Red Bull naar Honda voedt de speculaties over een vertrek van Verstappen en diens teamgenoot Daniel Ricciardo na 2018. Mercedes-teambaas Toto Wolff zou zijn oog hebben laten vallen op de Nederlandse coureur voor 2019. Eerder deze week werd het contract van Valtteri Bottas bij Mercedes met slechts één jaar verlengd, tot eind 2018.

Dit weekend zal de tiende Grand Prix van Singapore worden verreden. Verstappen eindigde vorig jaar daar als zesde, nadat hij van de vierde plek was vertrokken.

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!