Showbizz

Partysquad: 'We hebben Ali B op een hardstyleplaat'

Ruben Fernhout (l) en Jerry Leembruggen vormen al ruim tien jaar The Partysquad. / The Partysquad

Foto van 'Daisy Heyer'

5 APR 2018

Ze worden ook wel de grondleggers van de hedendaagse urban club scene genoemd, maar wie een onderonsje heeft met de mannen van The Partysquad merkt vooral dat Jerry Leembruggen en Ruben Fernhout lekker normaal zijn gebleven. „Als iemand ons boekt in het buitenland, voelt dat nog steeds als een blessing.”

Laatste Nederlandstalige plaat

Al ruim tien jaar zitten Ruben en Jerry in het vak, maar stilzitten doen ze niet aan. Vandaag wordt hun gloednieuwe album Nachtwacht gereleased: het allerlaatste Nederlandstalige album ooit als we de mannen mogen geloven. Waarom in vredesnaam, nu de Nederlandse urban scene het juist zo goed doet? „Dat komt niet als donderslag bij heldere hemel”, vertelt Ruben ons als we hem voorafgaand aan de release spreken.

„Wij hebben altijd ons eigen pad gevolgd. Zijn heel gevarieerd bezig geweest de afgelopen jaren. Dat heeft als voordeel dat we al best een tijdje meegaan in de scène, als dj kun je makkelijker met allerlei stromingen meegaan. Dat hoor je ook op Nachtwacht, want daar springen we echt van hiphop naar hardstyle en van Nederlandstalig naar dance. Maar we focussen ons al heel lang op het buitenland, alleen is dat bij de Nederlandse fans vaak niet zo duidelijk op de radar.”

Noem eens een voorbeeld van dingen die jullie gedaan hebben in het buitenland waar Nederlanders vaak niets vanaf weten.

„Veel mensen kenden ons hier bijvoorbeeld alleen maar van tracks als Rampeneren en Helemaal Naar de Klote. Regelmatig kregen we te horen: ‘Jullie zouden ook echt iets in het buitenland moeten doen!’ En toen hadden we net een megahit gescoord in samenwerking met Major Lazer, Original Don. Ook met M.I.A. hebben we een hele wereldtournee gedaan. Dat wij niet zo opvallen in het buitenland vind ik niet zo erg. Wij zijn niet echt mediageil. Ik vind het prima om op straat te lopen en niet herkend te worden.”

Geen pruik

Gebeurt dat dan echt zo weinig? Jullie zijn al meer dan tien jaar ‘beroemd’!

„Dat valt allemaal reuze mee. Natuurlijk: als we ergens optreden en we lopen op het festivalterrein dan weten mensen vaak wel dat jij het bent. Al geldt dat ook niet altijd: ik liep laatst op Paaspop en toen vroeg een meisje aan mij of ik wist hoe laat The Partysquad kwam, omdat ze graag met hen op de foto wilde. Dat geeft wel aan dat ik godzijdank niet met een pruik over straat moet.”

Als de focus naar het buitenland gaat, waar moeten we dan aan denken?

„We hebben heel veel in Noord-Amerika en Australië gedaan en gaan ons nu vooral op Azië richten. Daar hebben we al een kleine basis gelegd in Indonesië, waar roots van mij liggen. We hebben op Bali en Jakarta opgetreden, waar ik ook een beetje in het Indonesisch kon mc’en. Dat vond ik zó leuk. Verder flirten we een beetje met China. Het broertje van Jerry woont daar en die helpt ons met artiesten waar we eventueel mee kunnen samenwerken. Dat gaat echt om immens grote samenwerkingen. Laatst zaten we bijvoorbeeld met een artiest die niet eens zó beroemd is in China en die al 2,7 miljoen volgers op Instagram heeft. En dan te bedenken dat je in China niet eens Instagram kunt hebben. Dat zijn dus allemaal Chinese fans die buiten China wonen.”

Raken we jullie dan – net als veel andere dj’s – kwijt aan het buitenland?

„Absoluut niet. Hoe vaak ik ook in het buitenland sta, ik verlang na ongeveer twee weken altijd terug naar Amsterdam en Nederland. We voelen ons iedere keer weer blessed als iemand ons boekt in het buitenland, maar daar gaan wonen ligt bijvoorbeeld niet in de planning. Ik wil sommige weekenden ook nog steeds ergens in een schuur in Schubbekutteveen kunnen draaien.”

Dan over Nachtwacht: ik hoorde dat jullie uit meer dan veertig tracks moesten kiezen?

„Het was echt een ramp. Uiteindelijk moesten we van Top Notch kiezen voor tien nummers, maar we konden echt niet lager dan twintig tracks gaan. Gelukkig zijn ze daar mee akkoord gegaan, al waarschuwden ze ons dat we met zoveel nummers wellicht wel minder snel goud zouden gaan. Ach, dat is dan maar zo. Wij hebben wel twintig platen waar we apetrots op zijn. Of ik zenuwachtig ben? Het blijft altijd spannend. Het helpt wel dat er al een aantal tracks zijn uitgebracht die het goed doen bij het grote publiek (Plakken, C’est La Vie), maar er staat ook heel veel vernieuwends op.”

Noem eens iets.

„Ook deze keer hebben we een track met Ali B geproduceerd. Dat is een hardstyleplaat. Hardstyle en Ali B? Ja, best een gekke combinatie, maar dat dacht men jaren geleden bij Rampeneren ook. Ali zelf was destijds ook moeilijk te overtuigen dat hij dat moest doen, omdat je toen niet zoiets had als een danceplaat met rap. Je had R&B en Hiphop en DJ Jean: dat was het. Deze plaat was hij wel makkelijker mee te krijgen. ‘Als ik maar confident ben, maakt de stijl mij niks uit’, dat was zijn houding. Maar we vinden het wel spannend wat de rest van Nederland er van vindt ja…”

Wat kun je na al die tijd nou nog dromen?

„Wij blijven natuurlijk werken met gastvocalisten. Elke keer weer proberen we de lat hoger te leggen. We hebben natuurlijk al heel wat bekende namen gehad, maar Jerry had het laatst over Kanye West. Ik ga wel met hem mee als we het hebben over grote namen waarmee we een keer een track willen maken. Niets is onmogelijk hoor: we hebben door Major Lazer natuurlijk goed contact met Diplo, die heeft ons al een keer gecontact toen hij met Beyonce zat. Vroeg hij of we een paar vette beats voor hem hadden, maar uiteindelijk werd er toen een sample van Afrojack gebruikt. Dat werd Who Run the World. Zo zie je maar…”

En sta je op je tachtigste nog achter de draaitafels?

„Op een gegeven moment word je hier wel te oud voor. Ik noem geen namen, maar het moet niet awkward zijn als je ons in een dj-booth ziet staan. Dat is een van de redenen dat we nu dus ons laatste Nederlandstalige album lanceren: we moeten op een gegeven moment het stokje gaan doorgeven. Maar dat betekent niet dat we ooit uit de entertainmentwereld stappen. We hebben qua buitenland dus nog wel ambities, zijn bezig met eigen ondernemingen, zijn betrokken bij een boekingskantoor en ik wil me in de toekomst gaan focussen op kinderliedjes. Voor de centen hoeven we het niet meer te doen, ik hoef echt niet op een houtje te bijten als ik stop met muziek maken. Maar zolang we het leuk blijven vinden gaan we door.”


Likeability of3

Adele en man na ruim zeven jaar uit elkaar

Adele bij de uitreiking van de Grammy's in 2017. /ANP

Foto van 'Metro'

20 APR 2019

Adele en haar man Simon Konecki zijn uit elkaar. Dat hebben woordvoerders van de Britse zangeres vrijdag bevestigd in een verklaring.

De Britse superster laat nooit veel los over haar privéleven (en geef haar eens ongelijk) en in 2017 werd tijdens haar acceptatiespeech bij de Grammy’s bekend dat ze met Konecki was getrouwd.

Samen zoon opvoeden


sad
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

20.000 mensen zagen in Dordrecht The Passion

The Passion/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

18 APR 2019

In de binnenstad van Dordrecht hebben zo'n 20.000 bezoekers het evenement The Passion bezocht. De moderne vertelling van de laatste uren van Jezus werd donderdag voor de negende keer uitgevoerd, dit jaar met Edwin Jonker als Jezus, Edsilia Rombley als Maria en Lucas Hamming in de rol van Judas.

Gebarentolk

Martijn Krabbé was de verteller op televisie (NPO 1) en Wouter van der Goes gaf op NPO Radio 2 tekst en uitleg bij het spektakel aan blinden, slechtzienden en overige luisteraars. Ook was er voor het eerst een gebarentolk tijdens de uitzending.


Regisseur Pieter Verhoeff (81) overleden

Pieter Verhoeff/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

18 APR 2019

Regisseur Pieter Verhoeff is woensdag op 81-jarige leeftijd overleden in Amsterdam. Dat heeft zijn echtgenote donderdag laten weten. Hij was al enige tijd ziek. Verhoeff werd bekend met films als Het teken van het beest en Nynke, over de politicus Pieter Jelles Troelstra en Nienke van Hichtum, schrijfster van kinderboeken als Afke's tiental. In 2008 verfilmde Verhoeff De brief voor de koning, een nog steeds populair boek van Tonke Dragt.

Verhoeff won negen keer een Gouden Kalf en tal van andere prijzen. Voor zijn aandeel in Tokyo Trial, te zien op Netflix, kreeg hij een Emmy-nominatie. Hij maakte vanaf de jaren 70 ook tal van documentaires en maatschappelijke tv-programma's als Gat van Nederland en de kerkelijke actualiteitenrubriek Kenmerk (IKON en KRO).

Jiskefet


Vinchenzo: Meneer de Uil, die kende ik wel

Vinchenzo: Meneer de Uil, die kende ik wel

Vinchenzo Tahapary.

Foto van 'Erik Jonk'

18 APR 2019

De Fabeltjeskrant is terug van weg geweest. Eén van de Netflix-stemmen is van Vinchenzo.

„Hatsikideeeeee, dat wordt weer smikkelen en smullen.” De sluwe levensgenieter Lowieke de Vos smikkelde en smulde er in De Fabeltjeskrant jarenlang lustig op los. Nu kan de tv-kijker weer smikkelen en smullen, want de beroemde titel is terug. De film De Fabeltjeskrant en de Grote Dierenbos-spelen uit 2018 is bewerkt tot vierdelige tv-serie en vanaf (Goede) vrijdag op Netflix te zien.

Armin en Georgina


Misschien morgen al nieuw album van Beyoncé

Foto van 'Metro en ANP'

17 APR 2019

Hier op de redactie zijn we de verschillende streamingsdiensten en muziekplatformen al dagen aan het verversen. Op 4 april werd namelijk bekend dat Beyoncé met een documentaire op Netflix én met nieuwe muziek komt.

Update - We hoeven niet eens meer een dag te wachten, naast de documentaire is ook het album van Beyoncé al te beluisteren! Het gaat inderdaad om een live album, HOMECOMING getiteld. Het album is te streamen op Tidal en Spotify!

Documentaire


Ruziënde Franse rappers tekenen voor kooigevecht

Booba en Kaaris/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

15 APR 2019

Dat er ergens op de wereld twee rappers met elkaar overhoop liggen, dat is amper nieuwswaardig te noemen. Maar de Franse Booba en Kaaris gaan hun ruzie wel op een heel opmerkelijke manier uitvechten. Ze gaan dat namelijk letterlijk doen.

De twee rappers zullen plaatsnemen in een kooi voor een groot kooigevecht, dat aanstaande december in Zwitserland zal plaatsvinden. Sponsoren hebben zich er al massaal op gestort, want de winnaar van de strijd krijgt maar liefst anderhalf miljoen euro op zijn bankrekening bijgeschreven.

Dat het gevecht niet in hun thuisland gehouden wordt, heeft overigens alles te maken met de wetgeving in Frankrijk. Daar zijn kooigevechten, oftewel MMA (Mixed Martial Arts), verboden. Aan de andere kant van de grens is dat niet het geval.


Was de hele wereld maar een beetje als ’t Schaep

Was de hele wereld maar een beetje als ’t Schaep

Reünies zijn het gat in de markt voor café ’t Schaep. Ook een boksvereniging komt langs. / Bram Willems

Foto van 'Erik Jonk'

15 APR 2019

’t Schaep met de 5 Pooten gaat al enkele generaties mee. Nu als musical, maar het werkt nog steeds. ’As je maor een sprankie hoop hept’, klinkt het in volksbuurt de Jordaan.

Zelden zo’n goed aangeklede première gezien als die van de musical ’t Schaep met de 5 Pooten. Zondagavond lag er geen rode loper voor theater DeLaMar in Amsterdam, maar oude vloerkleden uit de jaren zestig. BN’ers – zie de foto’s onderaan - paradeerden er over in tijgerprintjes, trainingspakken en met hier en daar een suikerspinkapsel op het hoofd. Binnen had producent More Theater alles aangekleed in die typische Amsterdamse stijl uit de Jordaan, tot aan een opgebouwde kapsalon en ‘koekies’ op tafel aan toe.

Was de hele wereld maar een beetje als ’t Schaep

Doortje (Eva van der Gucht) en Kootje (Jeroen van Koningsbrugge).


Famke Louise zet biergooister voor gek op Instagram

Portret van zangeres en YouTube-ster Famke Louise. / ANP

Foto van 'Metro'

11 APR 2019

Famke Louise zette woensdagavond een filmpje online op haar Instagram waarin te zien is hoe een jonge vrouw een bierflesje naar haar hoofd probeert te gooien tijdens festival Urban Rebels in Eindhoven afgelopen zaterdagavond. De vrouw is herkenbaar in beeld en daar helemaal niet blij mee.

Privacy geschonden

De vrouw wordt namelijk bedolven onder de haatreacties en ook bekend Nederland heeft van zich laten horen. Zo schrijft rapper Kempi: ‘Ik hoop dat haar ouders het zien’. Noemt Monica Geuze de actie ‘kansloos’, terwijl make-upspecialiste Nikkie de Jager stelt dat de vrouw ‘een kronkel in haar kop heeft’.


Likeability of5

Disney lanceert nieuwe trailer van The Lion King

Screenshot trailer The Lion King.

Foto van 'Metro'

10 APR 2019

Walt Disney Studios deelde woensdag de nieuwste trailer van The Lion King. Te zien is hoe een jonge Simba de enge Scar ontmoet.

Voor de film reisde regisseur Jon Favreau naar de Afrikaanse Savanne. Daar wordt een toekomstige koning geboren, de kleine Simba. Scar, de broer van Koning Mufasa heeft echter andere plannen.

Sterrencast


like
user_b7f656bba9aa7ded0b97fa542d24091ae0590d86_avatar

She said yes: Anna Nooshin gaat trouwen!

She said yes: Anna Nooshin gaat trouwen!

She said yes: Anna Nooshin gaat trouwen! / ANP

Foto van 'Metro'

10 APR 2019

Anna Nooshin gaat trouwen! Samen met haar vriend Nassim Zeta stapt ze in het huwelijksbootje. Dat maakte de 32-jarige influencer woensdag bekend op Instagram.

Big question, simple answer


Dua Lipa onthult eigen beeld in Madame Tussauds

Dua Lipa in Madame Tussauds Amsterdam. Beeld: Spice PR

Foto van 'Metro en ANP'

9 APR 2019

Niemand minder dan zangers Dua Lipa onthulde maandag haar eigen wassenbeeld in Madame Tussauds Amsterdam. Een grote groep Nederlandse fans mocht aanwezig zijn bij de onthulling. Het is niet het eerste wassenbeeld van de zangeres. Eerder al was Madame Tussauds in Londen aan de beurt.

Dua Lipa in Madame Tussauds Amsterdam. Beeld: Spice PR

Het gaat niet om zomaar een wassenbeeld van de zangeres. De Dua Lipa is interactive en zal nu ook in Amsterdam voor iedereen te bewonderen zijn in de vernieuwde A-List ruimte van het museum. Deze ruimte kenmerkt zich door kleurrijke neonvlakken met meerdere dynamische en interactieve sets. Naast Dua Lipa zijn er ook beelden te zien van Lady Gaga, Michiel Huisman en Zayn Malik.


Beyoncé komt met documentaire op Netflix

Beyoncé komt met documentaire op Netflix

Beyoncé. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

7 APR 2019

Goed nieuws voor alle fans van Beyoncé. De zangeres brengt een documentaire uit op Netflix. De wereldwijde release van haar documentaire Homecoming is op 17 april. Dat maakte Netflix zondag bekend via Twitter.

Bekendmaking via Twitter

De streamingdienst pakte de bekendmaking op een opmerkelijke manier aan: officiële twitteraccounts van Netflix van verschillende landen tweetten de poster van de documentaire bijna gelijktijdig.


Sharon laat bebloede tampon-tatoeage coveren

Sharon (links) kreeg een tampon-tatoeage van haar tweelingzus Esmee cadeau. / Videostill MTV

Foto van 'Daisy Heyer'

7 APR 2019

We kennen ze allemaal nog wel van het tweede seizoen van Ex On The Beach Double Dutch: de tweeling uit Maaskantje, Sharon en Esmee. We zijn een aantal jaartjes verder en de tweeling ziet er momenteel door de nodige cosmetische ingrepen behoorlijk anders uit dan toen. Echter zijn ze nog altijd knettergek, bleek maar weer toen ze meededen aan de Nederlandse versie van Just Tattoo Of Us. 

Aambeien en tampon

De aflevering met de tweeling is een paar dagen geleden uitgezonden en tijdens die aflevering was te zien dat beide dames elkaar absoluut niet gespaard hebben. Esmee loopt vanaf nu namelijk permanent met opengesperde billen met aambeien op haar been en ook de tatoeage van Sharon was ronduit verschrikkelijk: een bebloede tampon.


Loretta Schrijver gastrol GTST

Loretta Schrijver binnenkort te zien in GTST

Loretta Schrijver heeft in Koffietijd bekend gemaakt dat ze een gastrol krijgt in GTST. /ANP

Foto van 'Roos Ravensbergen'

5 APR 2019

Loretta Schrijver heeft in Koffietijd, waarvan zij de presentatrice is, bekend gemaakt dat ze binnenkort te zien zal zijn in een aflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden. Ze krijgt een gastrol in de zomercliffaflevering. In welke rol zij precies zal kruipen, is nog niet bekend.

Het is niet de eerste keer dat Schrijver te zien is op de buis, ze heeft al meerdere kleine rollen op haar naam staan. Zo speelde ze in A'dam-EVA, Gooische Vrouwen, Onderweg naar Morgen en Familie Kruys.

6000 afleveringen


Zo gaat het er écht aan toe in GTST's Meerdijk

Foto: Feriet Tunc

Foto van 'Ingelise de Vries'

5 APR 2019

Vrijdagavond is de zesduizendste aflevering van Nederlands langstlopende soap: Goede Tijden, Slechte Tijden. In deze minifilm wordt de kijker dit keer iets langer dan normaal meegenomen naar al het wel en wee in Meerdijk. Hoewel, Meerdijk wordt ingeruild voor de knisperende sneeuw in Lapland.

Dat het om Lapland gaat, betekent niet minder drama zo vlak voor het weekend. Een vrijgezellenfeest in Lapland en een ontmoeting met een bijzondere vrouw leiden tot een zoektocht in de sneeuw én de vraag of de bruiloft van Amir en Sjors wel doorgaat. Een hoop spanning in elk geval.

Vijf afleveringen per week


Er komt nieuwe muziek en een docu van Beyoncé

Beyonce. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

4 APR 2019

Alles wat Beyoncé - ook wel 'Queen B' genoemd - aanraakt, verandert in goud. Het is dan ook geen verrassing dat nieuws over nieuwe muziek van de zangeres door het dak gaat. Er schijnt namelijk een nieuw soloalbum aan te komen. En dat niet alleen: ook een documentaire op Netflix staat ons te wachten!

Dat maakt de Amerikaanse website US Weekly bekend. De laatste plaat die Beyoncé solo opnam, Lemonade, stamt alweer uit 2016. Het schijnt dat de zangeres op dit moment bezig is in de studio voor de opnames van een deluxe album: een nummer met oude nummers, maar ook enkele nieuwe tracks.

Netflix-documentaire


YES: Penoza's Carmen van Walraven leeft nog!

De foto die Dutch FilmWorks op Instagram plaatste. / Instagram @dutch_filmworks

Foto van 'Daisy Heyer'

4 APR 2019

Goed nieuws voor de fans van Penoza (en dat zijn er nogal wat!) die met smart zitten te wachten op de eerste film: Carmen van Walraven, de hoofdrolspeelster uit de serie, leeft nog. Dat is bekendgemaakt via een fictief nieuwsbericht van de producent van de serie, Dutch FilmWorks. In het nieuwsbericht wordt aangegeven dat 'De Zwarte Weduwe niet dood is.'

„Drugskoningin Carmen van Walraven is opgepakt in Canada na een schietpartij in restaurant Danny's Diner", aldus het bijschrift van de foto. In het verstuurde persbericht over Van Walraven staat verder nog vermeld dat bij de schietpartij drie mensen werden gedood, en dat Van Walraven is aangehouden. Interpol zou daarna contact hebben gezocht met de Nederlandse recherche en een oude bekende uit de serie: onderzoeksleider Jim Leeflang.


Geraldine Kemper vertrekt naar RTL

Geraldine Kemper. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

4 APR 2019

Presentatrice Geraldine Kemper maakt per 1 juni de overstap van BNNVARA naar RTL. De zender liet donderdag weten dat ze bij RTL verschillende programma's gaat presenteren, waaronder Expeditie Robinson Videoland.

„Het is tijd voor nieuwe kansen en ik heb hier zo veel zin in!", zegt de presentatrice over haar overstap. „Ik heb met heel veel plezier tien jaar bij BNNVARA gewerkt en prachtige programma's mogen maken. Ik ben er opgegroeid en heb mezelf kunnen ontwikkelen."

Kemper neemt voor zover bekend, naast haar klus voor Expeditie Robinson, bij The Voice of Holland de backstagerol over van Jamai Loman.


Op Kinky Boots langs de grote theaters in het land

Op Kinky Boots langs de grote theaters in het land

Achter vlnr: Jonathan Demoor, Naidjim Severina, Vajèn van den Bosch en Hans Cornelissen. / Van Emst Vakfotografie

Foto van 'Erik Jonk'

2 APR 2019

De voor Nederland nieuwe musical Kinky Boots gaat dit najaar met 26 acteurs en een liveband van 7 ‘man’ het land door. Bijzonder voor deze tijd.

Grote musicaltitels als Soldaat van Oranje, Mamma Mia! en The Lion King zijn op vaste locaties te vinden. Met dergelijke enorme producties is het amper mogelijk om met trailers en cast van theater naar theater te touren. De Graaf en Cornelissen Entertainment, een van de grootste spelers achter Stage Entertainment, durft het nog wel aan. Daarvoor is een slimme (en nodige) constructie bedacht, samen met 25 van de grootste theaters in ons land. Met z’n allen delen zij de financiële verantwoordelijkheid, niet de producent alleen.

Feelgood met prijzen