Showbizz

Partysquad: 'We hebben Ali B op een hardstyleplaat'

Ruben Fernhout (l) en Jerry Leembruggen vormen al ruim tien jaar The Partysquad. / The Partysquad

Foto van 'Daisy Heyer'

5 APR 2018

Ze worden ook wel de grondleggers van de hedendaagse urban club scene genoemd, maar wie een onderonsje heeft met de mannen van The Partysquad merkt vooral dat Jerry Leembruggen en Ruben Fernhout lekker normaal zijn gebleven. „Als iemand ons boekt in het buitenland, voelt dat nog steeds als een blessing.”

Laatste Nederlandstalige plaat

Al ruim tien jaar zitten Ruben en Jerry in het vak, maar stilzitten doen ze niet aan. Vandaag wordt hun gloednieuwe album Nachtwacht gereleased: het allerlaatste Nederlandstalige album ooit als we de mannen mogen geloven. Waarom in vredesnaam, nu de Nederlandse urban scene het juist zo goed doet? „Dat komt niet als donderslag bij heldere hemel”, vertelt Ruben ons als we hem voorafgaand aan de release spreken.

„Wij hebben altijd ons eigen pad gevolgd. Zijn heel gevarieerd bezig geweest de afgelopen jaren. Dat heeft als voordeel dat we al best een tijdje meegaan in de scène, als dj kun je makkelijker met allerlei stromingen meegaan. Dat hoor je ook op Nachtwacht, want daar springen we echt van hiphop naar hardstyle en van Nederlandstalig naar dance. Maar we focussen ons al heel lang op het buitenland, alleen is dat bij de Nederlandse fans vaak niet zo duidelijk op de radar.”

Noem eens een voorbeeld van dingen die jullie gedaan hebben in het buitenland waar Nederlanders vaak niets vanaf weten.

„Veel mensen kenden ons hier bijvoorbeeld alleen maar van tracks als Rampeneren en Helemaal Naar de Klote. Regelmatig kregen we te horen: ‘Jullie zouden ook echt iets in het buitenland moeten doen!’ En toen hadden we net een megahit gescoord in samenwerking met Major Lazer, Original Don. Ook met M.I.A. hebben we een hele wereldtournee gedaan. Dat wij niet zo opvallen in het buitenland vind ik niet zo erg. Wij zijn niet echt mediageil. Ik vind het prima om op straat te lopen en niet herkend te worden.”

Geen pruik

Gebeurt dat dan echt zo weinig? Jullie zijn al meer dan tien jaar ‘beroemd’!

„Dat valt allemaal reuze mee. Natuurlijk: als we ergens optreden en we lopen op het festivalterrein dan weten mensen vaak wel dat jij het bent. Al geldt dat ook niet altijd: ik liep laatst op Paaspop en toen vroeg een meisje aan mij of ik wist hoe laat The Partysquad kwam, omdat ze graag met hen op de foto wilde. Dat geeft wel aan dat ik godzijdank niet met een pruik over straat moet.”

Als de focus naar het buitenland gaat, waar moeten we dan aan denken?

„We hebben heel veel in Noord-Amerika en Australië gedaan en gaan ons nu vooral op Azië richten. Daar hebben we al een kleine basis gelegd in Indonesië, waar roots van mij liggen. We hebben op Bali en Jakarta opgetreden, waar ik ook een beetje in het Indonesisch kon mc’en. Dat vond ik zó leuk. Verder flirten we een beetje met China. Het broertje van Jerry woont daar en die helpt ons met artiesten waar we eventueel mee kunnen samenwerken. Dat gaat echt om immens grote samenwerkingen. Laatst zaten we bijvoorbeeld met een artiest die niet eens zó beroemd is in China en die al 2,7 miljoen volgers op Instagram heeft. En dan te bedenken dat je in China niet eens Instagram kunt hebben. Dat zijn dus allemaal Chinese fans die buiten China wonen.”

Raken we jullie dan – net als veel andere dj’s – kwijt aan het buitenland?

„Absoluut niet. Hoe vaak ik ook in het buitenland sta, ik verlang na ongeveer twee weken altijd terug naar Amsterdam en Nederland. We voelen ons iedere keer weer blessed als iemand ons boekt in het buitenland, maar daar gaan wonen ligt bijvoorbeeld niet in de planning. Ik wil sommige weekenden ook nog steeds ergens in een schuur in Schubbekutteveen kunnen draaien.”

Dan over Nachtwacht: ik hoorde dat jullie uit meer dan veertig tracks moesten kiezen?

„Het was echt een ramp. Uiteindelijk moesten we van Top Notch kiezen voor tien nummers, maar we konden echt niet lager dan twintig tracks gaan. Gelukkig zijn ze daar mee akkoord gegaan, al waarschuwden ze ons dat we met zoveel nummers wellicht wel minder snel goud zouden gaan. Ach, dat is dan maar zo. Wij hebben wel twintig platen waar we apetrots op zijn. Of ik zenuwachtig ben? Het blijft altijd spannend. Het helpt wel dat er al een aantal tracks zijn uitgebracht die het goed doen bij het grote publiek (Plakken, C’est La Vie), maar er staat ook heel veel vernieuwends op.”

Noem eens iets.

„Ook deze keer hebben we een track met Ali B geproduceerd. Dat is een hardstyleplaat. Hardstyle en Ali B? Ja, best een gekke combinatie, maar dat dacht men jaren geleden bij Rampeneren ook. Ali zelf was destijds ook moeilijk te overtuigen dat hij dat moest doen, omdat je toen niet zoiets had als een danceplaat met rap. Je had R&B en Hiphop en DJ Jean: dat was het. Deze plaat was hij wel makkelijker mee te krijgen. ‘Als ik maar confident ben, maakt de stijl mij niks uit’, dat was zijn houding. Maar we vinden het wel spannend wat de rest van Nederland er van vindt ja…”

Wat kun je na al die tijd nou nog dromen?

„Wij blijven natuurlijk werken met gastvocalisten. Elke keer weer proberen we de lat hoger te leggen. We hebben natuurlijk al heel wat bekende namen gehad, maar Jerry had het laatst over Kanye West. Ik ga wel met hem mee als we het hebben over grote namen waarmee we een keer een track willen maken. Niets is onmogelijk hoor: we hebben door Major Lazer natuurlijk goed contact met Diplo, die heeft ons al een keer gecontact toen hij met Beyonce zat. Vroeg hij of we een paar vette beats voor hem hadden, maar uiteindelijk werd er toen een sample van Afrojack gebruikt. Dat werd Who Run the World. Zo zie je maar…”

En sta je op je tachtigste nog achter de draaitafels?

„Op een gegeven moment word je hier wel te oud voor. Ik noem geen namen, maar het moet niet awkward zijn als je ons in een dj-booth ziet staan. Dat is een van de redenen dat we nu dus ons laatste Nederlandstalige album lanceren: we moeten op een gegeven moment het stokje gaan doorgeven. Maar dat betekent niet dat we ooit uit de entertainmentwereld stappen. We hebben qua buitenland dus nog wel ambities, zijn bezig met eigen ondernemingen, zijn betrokken bij een boekingskantoor en ik wil me in de toekomst gaan focussen op kinderliedjes. Voor de centen hoeven we het niet meer te doen, ik hoef echt niet op een houtje te bijten als ik stop met muziek maken. Maar zolang we het leuk blijven vinden gaan we door.”


Temptation-Rodanya zwanger van eerste kindje

Foto: Instagram Rodanya Kelsey

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Realityster Rodanya Kelsey, bekend van Temptation Island, wordt moeder. Dat maakte Kelsey dinsdagavond bekend op Instagram.

Niet helemaal eerlijk

Kelsey deelt foto’s van een fotoshoot met de tekst: „Ik ben verliefd op een klein mensje, alleen heb ik hem nog niet ontmoet. Alleen wij tweetjes.”


Emmy-nominaties voor The Voice en Carice van Houten

Sfeerbeeld tijdens de halve finale van The Voice of Holland. / ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

De nominaties voor een Emmy zijn dinsdag bekendgemaakt. De Amerikaanse versie van The Voice is genomineerd in de categorie Outstanding Reality-Competition Program. Het is de achtste Emmy-nominatie voor het programma van John de Mol.

Nederlands tintje

De talentenjacht werd voor het eerst genomineerd in 2012, en won de eerste Emmy het jaar erop. Ook in 2015, 2016 en 2017 ging De Mol er met de prijs vandoor. Vorig jaar moest hij RuPaul's Drag Race voor laten gaan.


Technokoning Adam Beyer: ‘Talent gaat vóór gender’

Adam Beyer, de man achter Drumcode Festival.

Foto van 'Daisy Heyer'

15 JUL 2019

Vorig jaar was het daar opeens: een eigen festival voor het immens populaire Drumcode label. Dit jaar gaat het festival van één naar twee dagen. De man achter het label, de muziek en het festival: Adam Beyer.

De 43-jarige Zweedse dj die oorspronkelijk uit Stockholm komt en die al vanaf zijn vijftiende besloot als dj aan de slag te gaan, blijkt al jaren een succes. Anno 2019 woont hij met zijn vrouw (en tevens dj) Ida Engberg op Ibiza, heeft hij eigen succesvolle avonden op Awakenings Festival, draait hij over de hele wereld als een van de pioniers van de scene en is ‘zijn’ festival na de eerste editie direct uitgebreid naar twee dagen.

Opvallend accent


Amsterdamse dolblije zomerqueen van Rotterdam

Amsterdamse is de dolblije zomerqueen van Rotterdam

Chesley Verbond kan haast niet wáchten op 27 juli. / Thijs Tromp

Foto van 'Erik Jonk'

15 JUL 2019

Rotterdam krijgt een Amsterdamse zomerqueen, of beter gezegd: de Queen Western Union Zomercarnaval 2019.

Want zo heet deze eervolle ‘job’ tegenwoordig in plaats van zomerqueen of zomerkoningin. Chesley Verbond (27) is op zaterdag 27 juli het stralende middelpunt van de wereldberoemde Zomercarnaval Straatparade in de havenstad. Dit praalwagen- en muziekfeest is een van de hoogtepunten van Rotterdam Unlimited. Van 23 tot en met 27 juli staat Rotterdam in het teken van het grootste gratis straatfestival van Europa, waar vele culturen samenkomen.

Liefde na Caribana


Dj mist optreden door in brand gevlogen auto

Hardstyle-dj Psyko Punkz miste zaterdag een optreden doordat zijn auto op de snelweg in brand vloog. / Pexels

Foto van 'Metro'

13 JUL 2019

Het optreden van hardstyle-dj Psyko Punkz liep zaterdag iets anders dan gedacht. Psyko Punkz moest zijn optreden cancelen omdat zijn auto onderweg in brand was gevlogen.

Zware beschadigingen

Wietse Amersfoort, zoals de dj eigenlijk heet, was zaterdagmiddag onderweg naar een optreden in Duitsland toen zijn auto op de A12 ter hoogte van Zevenaar in brand vloog. Zowel de dj als de bijrijder zijn ongedeerd gebleven, schrijft Omroep Gelderland


Christoph Waltz toch weer de schurk in Bond-film

Acteur Christoph Waltz. / AFP

Foto van 'Metro'

12 JUL 2019

Acteur Christoph Waltz keert mogelijk terug als schurk in de 25e James Bond-film die momenteel in de maak is. De geruchten gaan nadat de acteur werd gesignaleerd op de set.

In 2015 nam de Duits-Oostenrijkse acteur voor het eerst de rol van slechterik op zich in de film Spectre. Het was lang onduidelijk of Waltz ook voor de opvolger de rol van Blofeld zou vertolken, dat lijkt nu bevestigd te worden.

Tip


Geen nieuw seizoen meer voor Marvel-series Netflix

Luke Cage krijgt ook geen nieuw seizoen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

11 JUL 2019

Na Netflix, Videoland, HBO en Amazon Prime komt er een nieuwe streamingdienst bij, eentje van Disney. Dat heeft gevolgen voor het grote Marvel-aanbod dat bij Netflix onder is gebracht.

Netflix geproduceerd

De heldenseries van Marvel vallen onder Disney en zullen, nu daar een eigen streamingdienst komt, de overstap maken. Dat betekent dat de series die door Netflix geproduceerd werden, Daredevil, Iron Fist, Jessica Jones en Luke Cage, er niet een nieuw seizoen zullen krijgen.


Nieuwe seizoen Stranger Things breekt records

Stranger Things/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

9 JUL 2019

Stranger Things seizoen 3 ging afgelopen donderdag in première op Netflix. Volgens de streamingsdienst zorgde de serie direct voor een nieuw record doordat er vanaf 40,7 miljoen accounts al is afgestemd op de show.

Bovendien slaat het seizoen ook goed aan, want al vanaf 18,2 accounts zijn de acht afleveringen al helemaal afgekeken. Sowieso moet 'zeventig procent' van het seizoen gezien zijn door een gebruiker om door Netflix als bekeken te worden gecategoriseerd.

Murder Mystery


Ranking the Stars terug bij RTL mét Paul de Leeuw

Paul de Leeuw gaat weer aan de slag met 'zijn' Ranking The Stars, maar nu op RTL. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

6 JUL 2019

Ranking the Stars keert terug op televisie, maar dit keer niet bij de NPO maar bij RTL. Het programma verhuist, samen met presentator Paul de Leeuw, van BNNVARA naar RTL 5, meldt NU.nl aan wie de zender dat bevestigd heeft.

De Leeuw maakte de overstap naar RTL in 2018 al, maar lange tijd was onduidelijk wat er zou gebeuren met het programma dat hij bij de publieke omroep maakte. Bij de NPO werd het programma gezien als 'te veel entertainment', waardoor het daar niet meer mocht worden uitgezonden.

Bekende Nederlanders ranken


Temptation-Rosanna en Michella Kox samen op de bank

Michella Kox en Rosanna van Temptation Island samen op de bank. / Videostill Michella Kox YouTube

Foto van 'Daisy Heyer'

5 JUL 2019

Wie Temptation Island de afgelopen jaren heeft gevolgd weet twee dingen: Michella Kox is de koningin wat betreft de roddels over het programma en Rosanna (die van Niels) had tot voor kort een bloedhekel aan haar precies om die reden. De meeste roddels die Kox naar buiten bracht, gingen namelijk over Rosanna en haar huidige lief Niels. En dat blijkt best veel te weeg te hebben gebracht in het leven van Rosanna.

Verrassend genoeg is Rosanna te gast geweest bij Michella Kox voor de opnames van Alles Kan Kapot: een serie op het YouTube-kanaal van Kox. Hoewel de twee al tijden met elkaar lopen te ruziën op social media, bleek Rosanna niet de beroerdste om langs te komen toen Kox haar vroeg voor de video, waar ze voor eens en altijd samen roddels konden bespreken én ontkrachten.

Vaak ruzie


Tv-serie over Harry Potter in de maak

Harry Potter aan het zwerkballen. / EPA

Foto van 'Metro'

3 JUL 2019

Goed nieuws voor fans van de tovenaarsleerling van Zweinstein! Naar verluidt is Warner Bros bezig met een tv-serie over Harry Potter, Ron Wemel en Hermelien Griffel.

Trouwe fans

Het is inmiddels alweer acht jaar geleden dat de laatste Harry Potter-film uitkwam en nog steeds zijn de boeken en films zeer geliefd bij een grote groep fans. Volgens het AD wordt er door Warner Bros momenteel gewerkt aan een serie welke zich afspeelt in hetzelfde universum.


Famke Louise maakt acteerdebuut

Famke Louise maakt acteerdebuut

Famke Louise, hier als zangeres tijdens Noorderslag. / Ferdy Damman | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

3 JUL 2019

Famke Louise maakt haar acteerdebuut. De zangeres speelt de hoofdrol in de korte film Hitte van regisseur Thessa Meijer.

Meijer en productiebedrijf July Film maakten Hitte in opdracht van filmplatform Cineville. Vanaf 8 augustus is de korte film in de 43 Cineville-filmtheaters te zien. Eerder speelde Famke Louise een 'hoofdrol' in een Videolandproductie, maar dat was een documentaire over haar leven.

Knappe ijscoman


Rapper A$AP Rocky in Zweedse gevangenis

Rapper A$AP Rocky in Zweedse gevangenis

De rapper wordt verdacht van ernstige mishandeling, in een video is te zien dat hij een man tegen de grond werkt. /ANP

Foto van 'Metro'

3 JUL 2019

A$AP Rocky, een Amerikaanse rapper, is dinsdagavond door de Zweedse politie gearresteerd in het centrum van Stockholm. Dat meldt de Zweedse krant Aftonbladet. Volgens diezelfde krant wordt de rapper, die was verwikkeld in een gevecht, verdacht van ernstige mishandeling.

Dinsdagavond vond het Smash Festival, waar A$AP Rocky optrad, plaats in het stadion van Stockholm. Kort na de afloop van het festival werd de rapper gearresteerd.

Gevecht


Film White Chicks krijgt vervolg

Terry Crews. / EPA

Foto van 'Metro'

2 JUL 2019

In de talkshow Watch What Happens Live With Andy Cohen, bekende acteur Terry Crews dat er na vijftien jaar een vervolg komt op de populaire film White Chicks.

De acteur laat in de talkshow weten dat hij al sinds de eerst film uitkwam aan het trainen is voor het vervolg. In de film gaan twee FBI-agenten undercover als ‘white chicks’ om twee hotelerfgenamen te redden.

Culthit


Likeability of2

Er komt een follow-up serie van Sex and the City!

De officiële cast van Sex and the City zal waarschijnlijk niet te zien zijn, maar goed nieuws is het wel. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

23 JUN 2019

Je had de serie, toen een film, toen een tweede film en daarna was het basta: Sex and the City komt nooit meer terug. Maar fans springen een gat in de lucht bij het volgende nieuws: er komt een nieuw boek én een nieuwe tv-serie van Sex and the City-schrijfster Candace Bushnell. En die klinkt nog beter dan het oldskool Sex and the City!

In maart afgelopen jaar werd bekendgemaakt door Deadline dat het boek van Sex and the City een follow-up kreeg met de naam Is There Still Sex in the City? Het boek staat gepland voor 6 augustus, maar dat is dus niet het enige: dit boek krijgt ook een tv-staartje met een eigen serie op televisie. En de serie zal gaan over een categorie vrouwen die je wellicht niet verwacht.

50-plussers


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_96f627cf0fde99c0cb64b5068af60e5af255dfdf_avatar

Dief berooft Halle Berry bijna van haar hele huis

Dief berooft Halle Berry bijna van haar hele huis

De man was flink brutaal: hij had een slotenmaker bij zich en een van de sloten was zelfs al veranderd. /ANP

Foto van 'Metro'

22 JUN 2019

Waarom zou je een tv, laptop of auto stelen als je ook gewoon iemands hele huis buit kan maken? Inboedel en al. Dat moet de dief die Halle Berry in maart bijna beroofde gedacht hebben. De 59-jarige man, die in januari ook al een poging waagde, was namelijk van plan de sloten van haar huis te verwisselen en zelf in te trekken.

Slotenmaker

De dief werd in januari ook al aangetroffen bij het huis van Berry. Toen was hij met een slot aan het rommelen, schrijft TMZ. Pas toen een tuinman hem aansprak, nam hij de benen. Slechts enkele maanden later, in maart, was het opnieuw raak. Deze keer was de man echter een stuk brutaler: hij had een slotenmaker bij zich. Een van de sloten was zelfs al vervangen toen het personeel toch maar even ging checken wat er aan de hand was.


Chucky is back: 2.0!

Camera videoChucky is back: 2.0!

Foto van 'Erik Jonk'

21 JUN 2019

Een angst van zovelen – een bezeten speelgoedpop - is terug op het witte doek. De horrorklassieker Child’s Play is nu in een 2019-versie te zien met uiteraard Chucky, de beroemde pop uit de vorige eeuw, in de absolute hoofdrol. En ja, hij vraagt het weer uitermate vriendelijk: Wanna play?

Gruwelijke andere kant

Child’s Play 2019 is van de makers van de succesvolle reboot van IT. Zij laten zien hoe een Vietnamese fabrieksarbeider wraak neemt op een vernederend ontslag. Hij creëert Chucky als moordpop in plaats van een behulpzaam vriendje Buddi, zoals de populaire poppen worden genoemd. De jonge Andy (Gabriel Bateman) wordt eigenaar van Chucky (met de stem van Star Wars-acteur Mark Hamill). Zijn moeder (Aubrey Plaza) schenkt de pop voor zijn verjaardag en als troost voor een verhuizing waarmee haar zoon het moeilijk heeft. Andy wordt Chucky’s beste vriendje, wat gelijk een gruwelijke andere kant inhoudt: wie Andy (of Chucky) pijn doet… die moet het ontgelden zullen we maar netjes zeggen. De vriend van Andy’s moeder, de kat, de aardige buurvrouw die zegt ‘nu Andy’s beste vriend te zijn’ en de klusjesman van het appartementencomplex en ook al het volk in de speelgoedwinkel waar Chucky eerder werd verkocht: allemaal zien zij een pop met een menselijke trekken en een menselijke wil, maar die tegelijkertijd een psychopaat en een moordmachine kan zijn.


Dotan geeft toe dat nepaccounts zijn idee waren

Dotan geeft toe dat nepaccounts zijn idee waren

Dotan noemt zijn actie een 'domme fout'. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

20 JUN 2019

Zanger Dotan heeft toegegeven dat hij de bedenker was van de nepaccounts waarmee hij zijn populariteit kon vergroten. Hij bood vanmiddag in een interview op Qmusic nogmaals zijn excuses aan.

De zanger noemt zijn acties ‘een domme fout’. Hij zocht manieren om zijn muziek aan de man te brengen en kwam er te laat achter dat hij te ver was gegaan. „Ik heb niet ingegrepen op de momenten dat het moest en kon”, aldus Dotan.

Aandacht


Dochter Linda de Mol tekent contract bij BNNVARA
Likeability of3

Dochter Linda de Mol tekent contract bij BNNVARA

Noa gaat dan misschien wel haar moeder achterna, maar ze vindt het niet erg om vergeleken te worden met haar. /Zomer met Art

Foto van 'Metro'

19 JUN 2019

Noa Vahle, de 19-jarige dochter van Linda de Mol, heeft een carrièrestap ondernomen waarmee ze haar moeder achterna gaat. Ze heeft namelijk een contract getekend bij BNNVARA, zo maakte ze gisteravond bekend bij Zomer met Art.

Misschien presenteren

„Ik kan er niet te veel over zeggen, maar ik heb twee weken geleden een contract getekend bij BNNVARA”, vertelt Noa aan presentator Art. Hij wil natuurlijk alle details weten, en dan specifiek of ze haar moeder achterna gaat en ook programma's zal presenteren. Jammer genoeg komt er geen definitief antwoord op: „Wie weet", aldus de nieuwste aanwinst van BNNVARA.


dislike
user_ea6f18687d4bcd126a7b2feadee879b472a171a8_avatar