Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 5 apr 2018 / 06:09 uur

Dit pretpark is speciaal voor autistische kinderen

Autisme heeft veel te maken met prikkels. Overprikkeling komt veel voor bij mensen met autisme. Als dat gebeurt, krijgen de hersenen teveel informatie binnen om te kunnen verwerken en wordt de overprikkelde persoon angstig en gestrest.

Training

Een tripje naar een pretpark kan hierdoor veel problemen opleveren. De felle lichten, harde geluiden en grote hoeveelheid mensen kunnen al snel teveel worden voor iemand met autisme. Om ervoor te zorgen dat kinderen met autisme toch gewoon naar een pretpark kunnen, heeft ‘Sesame Place’ het park aangepast.

Het personeel is terug de schoolbanken in gegaan om alles te leren over autisme en kan de kinderen nu extra goed helpen. Ook zijn er door het hele park stilte kamers te vinden, waar de kinderen tot rust kunnen komen als ze daar behoefte aan hebben. Daarnaast is er voor de ouders een ‘zintuiggids’ beschikbaar, aan de hand waarvan ze hun bezoek aan het park kunnen plannen.

Julia

Door deze aanpassingen ontving het park een speciale accreditatie. Ze kregen deze onderscheiding precies een jaar nadat Sesamstraat, de show waar het park op is gebaseerd, een nieuw karakter introduceerde. Vorig jaar kwam Julia namelijk in de straat wonen. Julia is autistisch.

Het nieuwe karakter werd geïntroduceerd om de vooroordelen rondom autisme weg te nemen en kijkers met autisme zich geaccepteerd te laten voelen. Het pretpark bracht het goede nieuws over de aanpassingen via Twitter, met de vermelding dat zij het eerste officiële pretpark voor kinderen met autisme zijn. Ze deden de aanpassingen om ‘elke familie een plezierig en gedenkwaardig bezoek aan het park’ te geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit pretpark is speciaal voor autistische kinderen
Sluiten