Sofie Smulders
Sofie Smulders Entertainment 6 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Kate en Leo zamelen geld in voor doodzieke vrouw

Leonardo DiCaprio en Kate Winslet zijn voor het goede doel weer even in de huid van hun Titanic-personages Jack en Rose gekropen.

De acteurs sloegen de handen ineen om het leven van de Britse Gemma Nuttall te redden. De 28-jarige moeder was zwanger toen ze eierstokkanker kreeg. Het verhaal van Nuttall greep Winslet extra aan omdat haar eigen moeder in 2017 overleed aan de gevolgen van eierstokkanker.

Toen Winslet vorig jaar op internet zocht naar mogelijkheden voor behandelingen voor de ziekte van haar moeder, stuitte ze op een petitie van Nuttall, die geld inzamelde voor haar eigen behandeling.

„Mijn hart brak. Ik vond haar gofundme-pagina en ik zag hoeveel ze op moest halen. Op dat moment was er nog maar negenduizend pond opgehaald en ik dacht: ‘ik kan dit niet laten gebeuren’”, vertelde de actrice maandag in het programma This Morning.

Dineren met Rose en Jack

Winslet probeerde aandacht voor de zaak van Gemma te krijgen en het lukte haar om daarmee meer geld in te zamelen, maar het was niet genoeg. Kate: „We kwamen dicht bij 200.000 pond en op dat moment dacht ik: ‘het is tijd om mijn vriend Leo te bellen.’”

Thank you everyone for all your kind words & support. I would of liked to have said a bit more about the public…

Posted by Gemma Nuttall on Monday, February 5, 2018

DiCaprio was bereid om mee te werken en via zijn Leonardo DiCaprio Foundation wisten de twee drie etentjes te veilen met Rose en Jack, hun alter ego’s uit de film Titanic. Ze haalden hiermee maar liefst 1,3 miljoen dollar binnen, genoeg om de behandeling voor Nuttall te betalen.

Nuttall kreeg in This Morning de kans om Winslet te bedanken: „Ik wil je heel erg bedanken voor al je harde werk zodat ik de behandeling kon krijgen die ik zo hard nodig had. Je hebt mijn leven gered en ik wil gewoon dat je dat weet.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.