Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 18 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Emma Watson doneert één miljoen aan #MeToo-fonds

Emma Watson heeft een miljoen Britse Pond gedoneerd aan het UK Justice and Equality Fund, een nieuw fonds ten behoeve van slachtoffers van seksueel geweld. De gift, van omgerekend 1,13 miljoen euro, gaat gepaard met een open brief. Hierin roepen tweehonderd Britse en Ierse sterren op tot het beëindigen van seksuele intimidatie op de werkvloer. In de brief wordt ook gepleit voor gelijke beloning voor mannen en vrouwen.

Zwart gekleed

Emma Watson is samen met Emma Thompson en Keira Knightley een van de ondertekenaars. De vrouwen zijn van plan om zondagavond in het zwart gekleed te gaan naar de uitreiking van de Bafta’s, de belangrijkste Britse filmprijzen.

Emma Watson is volgens de BBC een van de eersten die schenkt aan het UK Justice and Equality Fund. Het fonds voor gerechtigheid en gelijkheid is opgericht door de vrouwen die de brief hebben ondertekend, samen met een groep van 160 activisten en academici, om slachtoffers juridisch en financieel bij te staan. Keira Knightley en Tom Hiddleston hebben elk 10.000 Britse pond geschonken.

Stoppen met acteren

Emma Watson heeft vorig jaar haar acteercarrière een jaar lang in de ijskast gezet, omdat ze zich onder andere wilde focussen op haar werk als ambassadeur van de Verenigde naties, hier strijdt ze voor gelijke rechten tussen mannen en vrouwen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.