Johan van Boven
Johan van Boven Entertainment 30 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Barbie wilde dood met pillen, coke en een mes

Samantha de Jong wilde vorige maand een eind aan haar leven maken, omdat ze overal las dat ze ‘een slechte moeder is en de hoer uithangt’. Dat zegt Barbie in een interview met weekblad Privé.

Ze kon niet langer omgaan met die beeldvorming. „Ik ben op een gegeven moment zelf gaan geloven dat mijn kinderen zonder mij misschien beter af zouden zijn.”

Keuzes

Barbie heeft met haar ex-man Michael twee kinderen: Angelina en Milano. Steeds vaker spookten de gedachten door haar hoofd dat de twee kleintjes een vreselijk leven hebben vanwege de keuzes van haar moeder.

„Ik voelde me een hele slechte moeder, de kinderen verdienden beter”, zegt ze in haar eerste interview sinds haar zelfmoordpoging op vrijdag 12 januari. „Door ooit mee te doen aan Oh Oh Cherso heb ik ze in de ellende gebracht. En dan zijn hun ouders ook nog eens gescheiden. Ik zat te huilen op de bank en ik wist het die ochtend niet meer.”

Coke

Vervolgens bracht Barbie haar kroost naar haar moeder om bij thuiskomst alle medicijnen bij elkaar te rapen en in te nemen. „Ik snoof ook nog een hoeveelheid cocaïne en die combinatie is levensgevaarlijk. Ik pakte een mes en sneed in mijn linkerpols.”

Ze raakte in paniek, belde haar tante en riep ‘Help mij, mijn polsen’ door de telefoon. „Dat is het laatste dat ik deed, voordat ik helemaal van de wereld raakte. Toen ze mij vonden dachten ze dat ik dood was, want ik was lijkbleek.”

Samantha de Jong met haar ex-man Michael. Foto: ANP

Barbie laat in Privé optekenen dat ze het openhartige interview niet voor niets geeft. „Om anderen te waarschuwen voor wat ik heb gedaan.”

Heb je vragen over zelfmoord?
Ga naar https://www.113.nl
Of bel: 0900-0113 (24/7 bereikbaar)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.