Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Indiase rechter stuurt ontvoerde Insiya (3) terug’

Een Indiase rechtbank heeft bepaald dat de 3-jarige Insiya die in 2016 ontvoerd werd en naar India werd gebracht, terug moet naar Nederland.

Dat zegt de moeder van Insiya woensdag tegen De Telegraaf. Insiya werd in september 2016 gekidnapt uit de woning van haar oma in Amsterdam. Ze zit nu bij haar vader in India. Hij wordt ervan verdacht dat hij opdracht heeft gegeven voor de ontvoering.

Doorbraak

De moeder van Insiya, Nadia Rashid, noemt het Indiase vonnis een enorme doorbraak. „Een door mij aangespannen zaak bij de familierechtbank in India heb ik gewonnen. Het vonnis werd me door mijn advocaat in India voorgelezen", zegt ze tegen de krant.

Wel is ze bang dat er nog een addertje onder het gras zit. „Hij is machtig en invloedrijk en heeft zeven advocaten op de zaak gezet. Maar ik ga ervan uit dat ik op de steun van het ministerie van Buitenlandse Zaken kan rekenen bij het ophalen van Insiya.”

Vorige maand bepaalde de rechtbank in Den Haag ook al dat Insiya moet terugkeren naar Nederland. De vader twitterde toen dat een Nederlandse rechterlijke uitspraak „niets betekent" in zijn land.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.